Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alvin és a Mókusok

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

Minden baj az Antigané nevű zenekarral kezdődött. Szépen lassan átalalkult Alvin és a mókusokká. A nevet Anyu, az akkori bőgős találta ki. 1994-ben elkészült egy demóanyag Kurva Élet címmel, de sajna ez sosem került kiadásra. Végül 1995-ben megjelent első albumuk a Jézusnak volt-e szakálla? Akkori tagok voltak: Alvin, Kisbéres, és Vígh Jancsika. '96 elején Kisbéres kilépett, helyét az akkor 12 éves Gergő vette át, és a Jópofa címő albumon már ot hallhatjuk dobolni egészen napjainkig.

A Nem akarunk mi bántani senkit című album megjelenése után ismét tagváltás jött, mert Vígh Jancsika túl sok hülyeséget beszélt, és helyére egy lány Csoma Viktória (Viki) került. A Máshol jársz-on már őt hallhatjuk vokálozni és természetesen basszusgitározni.

'99-ben megjelent az Emberek és állatok, melyet végre CD-n is kiadtak. Ezen az albumon egyébként koncertfelvételek is vannak. Ezt követte 2000-ben az "Élet Szaga" című lemez. Mindenki húzta a száját, aki meghallgatta, mert ez már nem annyira popullár, mint az előző albumok. Mindezek mellett a számlájukra írhatunk egy válogatás albumot, a MIAFASZAZAZalvinrecords??-ot és a 2001-es split lemezt, a 3 slices of DRAGON PIZZA-t, melyen a bandán kívül még két zenekar, a gyulai Falcongate és az labanc Moronique hallható. A PIZZA megjelenését több külföldi koncert is követte.

2001-ben még egy lemezt kiadott a banda Punkpopsuperstar címmel, amin kizárólag pop- és rocklegendák feldolgozásaival ismerkedhetünk meg. Ezt követte 2003-ban a Punkpop 2. része. A két lemez között 2002-ben megjelent a zenekar 7. nagylemeze, a "Valahol, ott a lábad előtt".

A zenekar 2003 október 22-én ünnepelte a Petőfi csarnokban a 10 éves fennálását. Volt torta, pezsgő, konfetti és minden ami egy szülinapi bulin kell. Ha szeretnél betekinteni a koncert hangulatába, azt megteheted a "Most is ugyanolyan jó" lemezen, ami a banda 8. albumának a címe.

A 2004 áprilisában, a Viva tv rockszimpatizánsai megszavazták nekik "az év legjobb punk-rock zenekara" címet. Ezúton is köszönik!

Ennyi nagylemez és koncert után 2005-ben elérkezettnek látták az időt egy válogatás lemez megjelentetéséhez. A kétrészes anyagból az első február közepén jelenik meg.
Annyi lenne a hozzáfűzni valóm, hogy nem kell a bandát túllihegni, hogy mit miért csinálnak, egyszerűen zenélnek, ami nekik tetszik. Ha tetszik a dolog, szimpatizálj velük, vedd meg lemezeiket és a koncertjeikre látogass el, ha nem akkor meg menj a picsába! Ilyen egyszerű.

Videók

  • Alvin és a Mókusok - Sajnálom
  • Alvin és a Mókusok - Nézlek és nem hallok mást
  • Alvin és a Mókusok - Ha látod magad
  • Alvin és a Mókusok - Húzzál gumit
  • Alvin és a Mókusok - Én még tükörbe tudok nézni
  • Alvin és a Mókusok - Illúzió
  • Alvin és a Mókusok - Mi ilyenkor szoktunk sírni
  • Alvin és a Mókusok - Amikor a földön véget ér az élet
  • Alvin és a Mókusok - Hazudni kell
  • Alvin és a Mókusok - Istenek szemével

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Alvin (Pásztor István)
ének
Csoma Viktória
basszusgitár
vokál
Szirota Márió
dob