Bejelentkezés

x
Search & Filters

AMD

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1987

További képek

Biográfia: 

A zenekart Sotár és Kiskovács alapította 1987 nyarán Kőbányán, akkor ideiglenesen csatlakozott hozzájuk Füleki Sanyi, aki akkor a Leukémiában is gitározott, basszusgitáron pedig Cséb játszott.

Az első koncert 1988 februárjában a Muter klubban volt. Majd 1988 közepén felvették első demójukat, ezek után Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart. Aztán Sík (ex-Kazányi) szállt be a helyére és vele megkezdődtek a Nyugat-európai koncertek, közben Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour 1989-ben. A zenekar egyre ismertebb lett, de sajnos zenei nézetkülönbségek miatt Füleki Sanyi 1989 decemberben elhagyta a zenekart. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett. Majd 1990 nyarán Lörke (ex-Marina Revü) csatlakozott a zenekarhoz és új dalok születtek, amik év végén „Ne vonulj be!” címmel kiadásra kerültek kazettán, amit több Nyugat-európai (Svájc, Németország, Franciaország, Belgium, Szlovénia) turné követett.

1991 végén megjelent az első és egyben utolsó bakelit LP „A háború borzalmai sőt még rosszabb” címmel.
1993 novemberében Sotár kiválásával a zenekar megszűnt, amit sajnálatos halála követett 1994-ben. 1994 végén újra összeült a zenekar és arra az elhatározásra jutott, hogy új énekessel (Cséb-aki 88-ban basszusgitáron játszott) újra indítja a csapatot.
1995-ben a „Túlélők” című CD megjelenésével mutatkozott be újra a szinpadon. Ez a felállás 1996 végéig tartott. 1997-től 2000-ig néhány koncert volt, más-más felállással.
1999-től Kiskovács az Aurórában folytatta ahol a mai napig is játszik.

2005 decemberében újra találkozott a csapat és eldöntötték, hogy újra színpadra lépnek. Először még Cséb volt az énekesi poszton, de hangszál problémák miatt nem tudta vállalni, helyette Csiszi (ex-Kevés) lett az énekes, valamint gitáron Fidó szállt be. Így lett a Kiskovács, Sík, Lörke, Fidó, Csiszi jelenlegi felállású AMD.

Aztán öt év után újra énekest kellet keresni, mivel új AMD lemez megjelenését, jelentősen hátráltatta Budapest – Győr közötti távolság, és Csiszi más irányú elfoglaltságai. Hosszas keresgélés után Seza lett a banda énekese, aki már koncerten is bemutatkozott, és a visszajelzések alapján a közönséget is meggyőzte.

2012 02. megjelent az új AMD lemez - a Mindenen kívül, 12 új szám és hat régi újra feljátszva.

Videók

  • AMD - Ne vonulj be
  • AMD - Tisztán a cél felé

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Seza
ének
Lörke
szólógitár
Fidó
gitár
Sík
basszusgitár
Kiskovács
dob