Bejelentkezés

x
Search & Filters

Avatar

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2006

További képek

Biográfia: 

Az AVATAR-t 2006 februárjában alapította Gellér Tamás gitáros, Szepesi Richárd billentyűssel, és Danhauser Soma énekessel.

Tomi: “..egy esős februári hétköznap este kezdődött minden, az Örsön, egy szakadt kocsmában, 3 sör, fél doboz cigi, néhány jó lemez és egy elázott rockmagazin mellett..”

A cél egyetlen dolog volt – “Gyerekek! Csináljunk olyan zenét végre amit szeretünk! Tegyünk magasról mindenkire, és csináljunk egy olyan bandát, aminek a bulijain minden este ott tombolnánk mi is! Mentsük meg a rock ‘n rollt! Nem volt megállás: az első próbára lejött Radnai “Efti” Viktor basszusgitáros, – akkor még Pápai “Börni” Barnabás (R.I.P.) ütötte jófejségből a bőröket, majd a dobosoknál az első stabil pont Kiss “Szundi” Zoltán volt. Az első próbán megszületett az “Illúzióhíd”, a másodikon a “Színész fohásza”, és tavaszra lett pár kész dalunk.”

A zenekar 2006 áprilisában adta a Rocktogonban első koncertjét, komoly sikerrel, ekkor került a dobokhoz Paróczi “Chris” Krisztián, és az első komoly csapat készenállt!

A zenekar folyamatos koncertezés mellett készítette el a Forog a gép címet viselő, hét saját számot tartalmazó demo-CD-t, melyet 2006 augusztusában rögzítettek házi körülmények között. Időközben a csapat próbaterme egy baleset folytán porig égett, hangszerek is teljesen tönkrementek. Ezt a korai időszakot Danhauser Soma kilépése zárta le…

Az énekeskeresés elhúzódott. Olyan arcok is megfordultak nálunk mint pl. Baranyi Laci, aki azóta a P. Mobil frontembere. Végül Erdélyből csatlakozott hozzánk az akkori Gary Moore Jam Band frontember: Moldován György Szabolcs, azaz Szaszkó, de őt hazatoloncolták valami lejárt vízum miatt, így februárig nem is tudott velünk fellépni.”

A pesti klubozások után, 2007 márciusában sor került az első vidéki koncertre is, Miskolcon, a Hard együttes vendégeként, majd Dunakeszin adta első nagyobb, szabadtéri koncertjéta zenekar. Ezt különböző fesztiválkoncertek követték az ország több pontján (Miskolc, Pécs, Nagytarcsa, Gyöngyös, stb) illetve a délvidéki Szabadkán.

2007 nyarán több tehetségkutatón is elindult a zenekar, ebből kivétel nélkül az első háromban szerepelt, vagy nyert: a pécsi Rockmaratonon a zenekar a 2008-as fesztiválra nagyszínpados fellépést nyert; a String fesztiválon, Szabadkán pedig a harmadik helyezést, illetve a legjobb gitárosnak járó díjat vihették haza – valamint egy gyönyörű gitárt. 2008 szeptemberében, Ecseren az első díjat vitték el. Az első lemezt közvetlenül megelőzően a zenekar folyamatosan koncertezett, leggtöbször valamelyik ismert rockzenekar meghívásának eleget téve vendégként – olyan együttesek előtt mint a HARD, a Kormorán, a The Rock Band, stb.

A debütáló AVATAR-nagylemez 2008 karácsonya előtt jelent meg. Az album “A Szabadság felé…” címmel, 14 saját szerzeményű, kitűnő rocknótával, illusztris vendégekkel a december–januári Hammer World magazin hivatalos mellékleteként jelent meg először, majd kereskedelmi forgalomban is, többezres példányszámban határon innen és túl.

A hardrock.hu internetes napilap szerkesztőinek összesítő listáján az AVATAR a “2008. év magyar zenekara”; szerkesztői listáján mindjárt a Mobilmánia mögött, a 2. helyen végzett, s az „Év lemeze” olvasói listán a top 5 közt szerepel. Ugyanitt terjedelmes és rendkívül elismerő méltatás jelent meg a lemezről (elolvasom a kritikát >>).

2009-ben az AVATAR végre eljutott Erdélybe, és a VIII. Székelyföldi Rockmaraton egyik napján főzenekarként lépett fel a csapat a Piramis és a Pokolgép mellet Székelyudvarhelyen, az óriási siker miatt október 23-án a székelyudvarhelyi Thunder Rock Clubban a zenekar újra nagy sikerű koncertet adott. Több vidéki koncert után (Szeged, Zsámbék, Nagybörzsöny, Aszód, Csévharaszt, Magyarhertelend, Halásztelek, Pécs, Szombathely, stb) a zenekar új basszusgitárosa a Nemadomfel együttesből, a Villon Trióból és a Hangmester üzlet berkeiből is jól ismert Kiss Barna lett.

2010 tavasza is változást hozott a zenekar életében: az egyik alapító tag Szepesi Richárd elfoglaltságaira hivatkozva kilépett, helyét Szebényi Dániel vette át, aki az egyik legígéretesebb billentyűs tehetség a fiatal rockzenészek között! Ugyanekkor a zenekar az Edda Művek 30 éves jubileumi turnéjának nyitózenekaraként kíséri a legendás csapatot több vidéki állomáson keresztül, majd újabb erdélyi fellépések következnek a Székelyföldi Rockmaratonon, és az EMI Táborban, Gyergyószentmiklós mellett. Ezeken a koncerteken, a nyár közepén debütál Paróczi Bence basszusgitáros.

A csapat teljessé válása után az AVATAR 2010 őszén megírta az új album dalait, majd 2011 kora tavaszán elkezdődtek a lemezfelvételek. Hatalmas várakozást követően a lemez “Szívünkbezárva” címmel jelent meg 2011 novemberének elején, újra a Hammer Records kiadóján keresztül, a magazin mellékleteként, és önálló lemezként a boltokban. Az internetes és írott rockmédiumok nagyon pozitívan fogadták az új lemezt (elolvasom a hardrock.hu kritikáját >>) , több kereskedelmi rádió is interjút készített a csapattal és játszotta dalait.

2012. januárjától hat tagú a zenekar, a basszusgitárhoz Kaiser Szilárd érkezett, Bence gitározni fog Tomival együtt.

“A harmadik lemez dalai már készülnek…”

Videók

  • Avatar - Határ nélkül
  • Avatar - Egyedül ébredek
  • Avatar - Miért vagyok egyedül?
  • Avatar - Duna rapszódia
  • Avatar - Szerelmesvers (harapj, vagy én haraplak)
  • Avatar - Hontalanul (vérző ima)
  • Avatar - Holdvilágárok
  • Avatar - Ébredj fel
  • Avatar - A szívek királynője

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Moldován György Szabolcs
ének
akusztikus gitár
vokál
Gellér Tamás
gitár
ének
vokál
Paróczi Bence
gitár
vokál
Szebényi Dániel
billentyűsök
ének
vokál
Kaiser Szilárd
basszusgitár
Paróczi Krisztián
dobok