Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cool Head Clan

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A Cool Head Clan zenekar 1999 tavaszán - ahogy az lenni szokott - egy házibulin alakult, ahol Molics Zsolt és Petrás Jani hosszú idő után újra találkoztak egymással és egy-két órás anekdotázgatás után úgy döntöttek, hogy csinálnak egy olyan zenekart ami mindkettejük gyerekkori álma volt. Saját bevallásuk szerint a C.H.C. egy „lakossági punk-rock” zenekar de sem a közönség sem a sajtó eddig még soha nem tudta kategorikusan kijelenteni, milyen stílust képviselnek igazán. Az eredeti felállásban helyet kapott még egy régi zenész társ Czeroczky „Ceka” József (ex-Jaguár) és egy fiatal tehetséges dobos, Jülek Erik. Még ebben az évben kiadták első albumukat (Kikapod a szart) amely mind zeneileg mind szövegileg nagy megdöbbenést keltett a szakmában és a közönségben egyaránt. Ez az anyag ma már abszolút úttőrönek mondható ebben a stílusban hazánkban.

A Cool Head Clan napjaink egyik legtöbbet koncertező, és stílusukat tekintve a legeredetibb zenekara. Nehéz kategorizálni a banda zenéjét, talán leginkább a „dirty rock and roll” a legjobban rájuk illő meghatározás.

2000 tavaszán a Junkies társaságában bejárták az egész országot és a turné végére már komoly rajongó táborral büszkélkedhettek. A jól megérdemelt bár rövid pihenő alatt, gitáros váltás történt, Ceka helyét Szepesi László vette át és csatlakozott még Jülek Tamás gitáros is a bandához. Mindkettejük játéka hallható a második (Baz+) lemezen, de az Ossiánnal induló közös turnéra már csak Tamás kísérte el a csapatot, viszont Neki sem sikerül maradéktalanul beilleszkednie ebbe a négyesbe, így újra változás történt a bárdista poszton. Érkezett Csiszér Levente aki - bár ne kiabáljunk el semmit - beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

2001-ben egy próbahelyi poénkodásból - nevezetesen a Baby Sisters, Szeresd a testem c. dalának coolheadclanositása után - végre megjött az áttörés a zenekar életében. Kiadták Szeresd a testem Baby maxit. Elkészült a harmadik nagylemez is (Isten hozott kistestvérem) amellyel már saját turnéra indult a zenekar. A turné után újabb tagcsere történt. Jülek Tamást, testvére Erik is követte az R-GO-ba, ezután érkezett egy régi ismerős Bankó Attila a Clanba és ha már ez is megoldódott, akkor jöhetett a következő album.

2002-ben jelent meg a zenekar negyedik korongja (Harc) és ez már a nagy nyári fesztiválok éve is volt. Telt ház a Szigeten Blaze és Doro előtt, szlovákiai fesztiválokon sokszor már, mint fő-banda léptek fel. A felvidéki rajongók fanatizmusát és szeretetét mutatja az is, hogy itt jelent meg először két kalóz koncert felvétel. Az alsóőrsi Nemzetközi Harley Davidson Fesztiválon a Boney M előtt nyomtak nagy sikerrel. Az évek során nagyon erős koncertzenekarrá vált a csapat, sokszor a ráadásokkal együtt 30-32 dal is elhangzik egy bulin. Budapesten a Wigwam klub lett a törzshelye a C.H.C.-nak. Itt szédületes éjszakákba nyúló koncerteket szoktak adni, sokszor komoly show elemekkel tarkítva. Megjelentettek egy koncertlemezt (Koncert) majd egy dvd-t (Cool-Tour-a).

2003 őszén az egyik alapító tag, Petrás János egyéb zenei elfoglaltságai miatt kiszállt a zenekarból és helyét Dallos Tamás vette át. Nem sokkal ezután lemez szerződést írt alá a csapat a Hammer Record's kiadóval melynek gyümölcseként

2004 nyarán megjelent a következő album (Méreg). Az korong érdekessége, hogy vendég zenészként Weisz Kicsi (Kalapács) játszotta fel a gitár témákat. Hogy ez az év se teljen el tagcserék nélkül a gitárosi posztra Németvölgyi Norbert, a dobok mögé Hornyák Balázs érkezett. Összel leforgatják a "Százszor ölelj még" videoklipjét, több mint 50 magyar rockzenész részvételével. A nevek közül csak néhány a teljeség igénye nélkül: Deák "Bill" Gyula, Kalapács Józsi és Weisz Kicsi (Kalapács), Katona "Fonök" Laci (Akela), Ambrus Zoli és Molnár Imi (Mirigy), Barbaró Attila (Junkies), Endi (Hooligans), Angyal és Kicsi (Dirty Dance), Koppány, Püke és Sancho (Rómeó Vérzik)...

2005 novemberében megjelenik Moby Dick Tribute album, melyen szerepel a zenekar az Ugass Kutya című nóta gyilkos verziójával.

A zenekar 2006-ban Cool Head Klan-ra változtatta a nevét. Érdekesség: a Magyarországon igen népszerű Kárpátia zenekar 3 tagja Petrás János, Csiszér Levente és Bankó Attila is megfordult a CHC soraiban.

Természetesen a zenekar folyamatosan koncertezik, és teszi ezt nagy sikerrel és töretlen népszerűséggel.  A Cool Head Klan mintaképe a kitartásnak, az őszinteségnek és az odaadásnak a magyar zenei palettán. 2011. évben a Kárpátia vendége, közös turné.
 

Videók

  • Cool Head Clan - Szép hazám útjain
  • Cool Head Clan - Százszor ölelj még
  • Cool Head Clan - Szeresd a testem bébi
  • Cool Head Clan - Isten hozott
  • Cool Head Clan - Bujdosó
  • Cool Head Clan - Kossuth toborzó
  • Cool Head Clan - Lesz és ott !

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Molics Zsolt
ének
Koós József
gitár
Leskó István
hegedű
Koncz Tibor
basszusgitár
Ozvald László
táltos dobok
vokál
Hornyák Balázs
dob