Bejelentkezés

x
Search & Filters

Disco Express

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Disco Express névre hallgató és hazánkban egyedülálló módon glam rockot játszó zenekar 1996 nyarán alakult Miskolcon. Az eredeti koncepció az volt, hogy kizárólag feldolgozásokat játszanak. Eleinte eredeti szöveggel kerültek előadásra a dalok, később saját, magyar nyelvű szövegek készültek az áthangszerelt, rockosított formába öntött slágerekhez.

1999 őszén megjelent a Disco Express első hivatalos maxi CD-je, ami a Magyar Mária címet kapta, és rekord gyorsasággal fogyott a boltok polcairól. Ezután több tagcsere, átszerveződés és persze rengeteg fellépés következett. A jelenlegi - eddig legsikeresebb - felállás 2000 novemberében jött létre. Egy év állt a zenekar rendelkezésére ahhoz, hogy rengeteg próbával és koncerttel (néhány külföldivel) újra "összerázódjon".

2001 őszén lemezszerződésük megújításra került, így elkészülhetett és megjelenhetett a Számcsengő System című maxi-CD-jük és a hozzá tartozó videoklip, amely a VIVA magyar zenei csatorna 40-es toplistáján a 2. helyig jutott. A zenekar első albuma 2002. április 15-én jelent meg Disco Accicent - The Greatest Hits címmel. Közben a fiúk egyre többet koncerteztek Magyarországon és külföldön (Marosvásárhelyen 2001 júliusában több mint 22 ezer ember volt kíváncsi a miskolci zenekarra), de játszottak szinte valamennyi magyar fesztiválon, számos egyetemi, céges rendezvényen és önálló koncerteken.

2007-ben Mikki Slade úgy döntött 8 év után egy másik zenekarban szeretne szerencsét próbálni. A többiek ezt tudomásul vették és elfogadták. Azonban rögtön eszükbe jutott az a vágyuk, hogy - igazi glam zenekarként - csak 5 férfi álljon fent a színpadon, így hát elbúcsúztak állandó vendégművésznőjüktől, Rocky Mountain-től is. Ezentúl tehát a másik állandó vendégművész, Joey Kitten teljes értékű bandatagként a gitárokon is átveszi Mikki pozícióját.

Joey és Lecsó (Vincent Valentine) nem tagja többet a zenekarnak: "Ma este (2009.08.04.) a Wigwam klubban tartja koncertjét a Disco Express zenekar. A koncert április vége óta fixen lekötött, ennek ellenére a zenekar két tagja, Joey és Vincent egy másik zenekarral ad koncertet máshol. Teszik ezt annak ellenére, hogy tudták, hogy ma este fellépésük van a Disco Expressel. A zenekar három másik tagja sajnálattal értesült a döntésről, és ezek után megkérte a két említett tagot, nyilatkozzanak a jövőt illetően. Ezt Joey meg is tette, így ma éjféltől többé nem tagja a Disco Expressnek. Vincent válaszára mindeddig hiába vártunk, így jelenleg őt sem tekintjük a zenekar tagjának. A ma esti koncert ennek ellenére nem marad el, és a pletykákkal ellentétben a zenekar sem oszlik fel, ma este Vincenzo barátunk beugrásának köszönhetően kisegítő basszusgitárossal lépünk fel. Időközben a basszusgitárosi poszton Vincenzo teljes értékű tagja lett a zenekarnak...

Minden hazai zenekedvelő és zenész kedvenc bandája az Express, bár többen tagadják ezt a tényt, de nyilván nem mondanak igazat, hiszen mi sosem hazudnánk ilyet.

Nagyívű dallamok, célratörő szövegek. Ez a Disco Express. Minden más nem az.


 

Videók

  • Disco Express - SzerLM
  • Disco Express - Pláza angyal
  • Disco Express - Szaladó férfi
  • Disco Express - Számcsengő system
  • Disco Express - Vigyázz rám
  • Disco Express - Magyar Mária
  • Disco Express - Nyalóka dal

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Betty Monroe
ének
Leonard Sunshine
gitár
Vincenzo Martini
basszusgitár
Steven Stardust
dob