Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eleven Hold

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1998

További képek

Biográfia: 

Az Eleven Hold elődjének az 1994 szeptemberében alakult Hetes Körzet-formáció tekinthető. Ebben a későbbi tagok közül Nap (Török-Zselenszky Tamás), Basa (Balassa Béla) és Robogó (Pábli Róbert) szerepelt. Bár a Hetes Körzet megnyerte a Tokaji Rocktábor versenyét, második lett a Marshall országos tehetségkutatón, 1996-ban pedig Külső életek címmel demó hanganyagot jelentetett meg, nem sikerült kiadót találniuk, majd az egyik tag, ifjabb Marosi Sándor halála után fel is oszlott az együttes.

A Nowhere-ben szárnyait bontogató Dinky (ifj. Bodó Gyula) és Nap (Török-Zselenszky Tamás) Balaton körüli utcazenélése során készültek el azok a versek és zenék, melyek az új formáció alapját képezték. A Majdnem demóanyaga részvételt biztosított számukra a gödöllői Országos Dalostalálkozóra, ahol az EMI Magyarország vezetője leszerződtette őket. 2000 márciusában megjelent az első album, az Eleven Hold, mely általában pozitív kritikákat kapott. Megjelent az első videoklip, Az a néhány tegnapi perc, melyet sokáig műsorán tartott a Z+ zenetévé, majd a Hiábavaló c. szám klipje is elkészült, melyet a Velencei-tó partján forgattak. 2000 végén országos turnéra indultak. 2001 februárjában elkészül Sehol c. számuk klipje, melyet Székesfehérvár főterén forgattak. 2001 februárjában elnyerték a Wigwam Rock Club Arany Nyíl-díját az Év felfedezettje és az Év videoklipje (Hiábavaló) kategóriában. 2002 decemberében megjelent a második sorlemez, a Leszálltunk, hogy felférj!, melyet csak 2005 áprilisában követett az Eleven Hold harmadik albuma, Cserélnénk magunkkal címmel. 2006 novemberében Basa felfüggesztette a zenélést a zenekarban, az új basszusgitáros Balu (Egri Balázs), a korábbi hangmérnök lett.

2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza az Eleven Hold. A friss anyag mellett új felállással új énekessel jelentkezik a zenekar. A daloknak Moller Zsolt ad hangot, aki immáron két éve az együttes tagja. A korong a banda negyedik albuma, amely így a sokatmondó Négy címet kapta. De a számmisztika itt nem ér véget, hiszen az együttes pontosan négyévnyi hallgatás után jelentkezik ezzel a lemezzel. Az elmúlt idő alatt folyamatosan születtek az új szerzemények, ennek köszönhető, hogy a CD-re 14 dal került fel.

 

Videók

  • Eleven Hold - A párna mélyén
  • Eleven Hold - Lécci
  • Eleven Hold - Fél százalék
  • Eleven Hold - Törvénymentes hét
  • Eleven Hold - Ha így állunk, arra
  • Eleven Hold - Hiábavaló
  • Eleven Hold - No meg a bor
  • Eleven Hold - Az a néhány tegnapi perc
  • Eleven Hold - Három percig
  • Eleven Hold - Fekete Anemona

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Moller Zsolt
ének
ifj. Bodó Gyula
gitár
Egri Balázs
basszusgitár
Pábli Róbert
dob
Szili Róbert
ütőhangszerek