Bejelentkezés

x
Search & Filters

James Christian 'Munky' Shaffer (Korn)

Születés / Halálozási dátum: 
1970. június 16. kedd
Születési hely: 
Rosedale (Kalifornia) - USA
Zenekar: 

Egyéb képek: 

Biográfia: 

James Christian 'Munky' Shaffer (Kalifornia, Rosedale, 1970. június 6. ), a Korn nu metal banda gitárosa, néha háttérénekese is. A Korn Who Then Now című videójában azt mondják, hogy a gúnyneve abból adódik, hogy a lába hasonlít a majmok kezére. Munky azt mondja, hogy Steve Vai és az 1980-as évek nagy gitárosai hatottak rá legjobban, mint például Eddie Van Halen és Randy Rhoads. James az alapítója a Emotional Syphon Recordingsnak.

Munky még a középiskolában találkozott Brian "Head" Welchcsel, akivel megalapították az LAPDt (melynek jelentése először Love And Peace Dude (Szeretet És Béke Haver) volt, amit később Laughing As People Dying (Nevetünk Ahogy Meghalnak Az Emberek) lett). Ám az LAPD soha nem ért el nagyobb sikereket. Egy nap látta Jonathan Davist fellépni a bandájával, a Sexarttal, és megkérdezte, hogy akar-e csatlakozni hozzájuk. Ezek után megalapították a Kornt, és 1993-ban ki is adták a Niedermeyer's Mindot.

1997-ben hosszabb ideig kórházban volt, a Korn több koncertet is lemondott, nem akarták pótolni.

2005. február 22-én, amikor Brian Welch kilépett a Kornból, Munky elfogadta a változást. Így ő maradt az egyedüli gitáros a Kornban. Egy interjúban azt mondta, hogy nagy teher nehezedett rá, mert mindig együtt dolgoztak, írták a dalokat, de így, hogy Head kilépett neki kell egyedül írnia. Ezen kívül át kellett írnia a már meglévő Korn számokat is, hogy fel tudjanak lépni, amíg nem kapnak egy kisegítő háttérgitárost. Amikor a dobos David Silveria is kilépett, Munky azt mondta egy interjúban, hogy nagyon erős volt a barátsága Daviddel, és nehéz beletörődnie a kilépésébe.

2006. május 16-án Fieldy esküvőjén spanyol nylon gitáron játszott. Ezt mondta viccesen: "Most ennyivel kell beérned!"

Fear and the Nervous System

2008. március 4-én Munky kijelentette, hogy egy szólóprojektbe kezdett és hamarosan CD-t fog kiadni. A Fear and the Nervous Systemben Brooks Wackerman a Bad Religionból, dobol, aki már a Korn nyolcadik albumán is dolgozott. Leopold Ross gitározik, és Zac Baird szintetizátorozik.

Emotional Syphon Recordings

Az Emotional Syphon Recordingsnak a társalapítója. A 'Droid' és a 'Monster in the Machine' az első két banda, aki a kiadóhoz szerződött. Shaffer azt mondta, nem csak metal bandákat akar támogatni, hanem mindenféle együttest.

Magánélete

2005-ben Munky eljegyezte Evis Xheneti, albán-amerikai modelt és színésznőt. 2012. január 2-án házasodtak össze, Párizsban, Franciaországban. 2012. május 3-án Evis azt jelentette ki a Facebookon, hogy gyereket várnak.

Tovább a Korn oldalára.

 

Forrás: wikipédia