Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nothin' But The Blues Pub

Cím: 
1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 6.
06-20/322-8602 ; 06-20/547-4190

Képek: 

Bemutatkozás: 

Az egykori szenes pincében 1993. augusztus végén nyílt meg a Józsefváros szívében ez a barátságos, széles törzsközönséggel rendelkező hely. A hely első bérlője, egyben kitalálója Csonkics Károly volt. Üzletvezetőnek a közismert Laci bácsit hozta el a szomszédos Tilos az Á-ból. A megnyitón az akkor fénykorát élő Palermo Boogie Gang tagjai zenéltek. A kronológiai rendhez tartozik, hogy a jelenlegi tulajdonos, Posztós Csaba 1993. szeptemberében szakácsként lépett a Blues Pub kötelékébe.

A hely rövidesen nagy népszerűségre tett szert a Tilos az Á és a Cirko Gejzír között, és hamarosan a budapesti bohém élet „Bermuda-háromszögét” alkotta e három „műintézmény”. ´94 februárjában Posztós Csaba vette át az üzletet. Természetesen itt került megrendezésre az első Bluesapest Fesztivál sajtótájékoztatója.

A helyen olyan neves muzsikusok fordultak meg vendégként, mint az amerikai bluesgitáros Otis Watkins, a kiowa indián törzsfőnök Philip Yogi Bread (mellesleg a Farkasokkal táncoló című Kevin Costner film szakmai tanácsadója), Orszáczky Jackie, a Colosseum együttes tagjai, Yoko Ono, Tátrai Tibor, Deák „Bill” Gyula és sokan mások.

Az élő zene miatt néha harc volt a környékbeli lakókkal, de végül kamara jellegű produkciók, dob nélkül, kisebb hangerővel működtek. A Palermo Boogie Gang vegetálása idején Fekete Jenő gyakorlatilag itt szervezte meg Nagy Szabolcs zongoristával a Muddy Shoes nevű csapatát.

A 2008-as év folyamán egy rövid időre egy korábbi amerikai pilóta, Gary Brill és az angol Terry (aki elmondása szerint Billy Idol koncertzenekarában gitározott, mellesleg egy londoni nemesi család sarja) vették át az üzlet vezetését. Próbálkoztak a vasárnap déli örömzenéléssel, ahová bárki beszállhatott, de valószínűleg a magyar lélektől idegen időpont miatt csekély érdeklődés miatt kudarc volt az eredmény. Erre az időszakra esett a „Blues” 15 éves jubileumának megünneplése a törzsvendégekkel.

Csabáék visszatérése után a csütörtöki, szombati napokon két-három fős kisegyüttesek fellépése csalogatta a közönséget. Az időközben Texasba áttelepült ifj., Katona Tamás, továbbá Fekete Jenő, Szabó Tamás, Little G. Weevil (alias Szűcs Gábor), Petendi Tamás, a Blues Train tagjai, Csipesz és mások fellépései igazi blues hangulatot varázsoltak a kezdetekhez képest külsejében némileg változó, megújuló pincébe.

2010-ben a helyi önkormányzat a Krúdy utcát sétáló utcává minősítette, így a korábban beindított nyári terasz bővülhetett.
Itt tartunk 2011 nyarán és várhatóan rövidesen újabb meglepetéssel szolgál a Nothing But The Blues Pub hűséges törzsvendégeinek és a futó vendégeknek.
 

MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon