Bejelentkezés

x
Search & Filters

15 éve érkezett vissza Bruce Dickinson és Adrian Smith az Iron Maiden-beA heavy metal közösség majdnem az utcákon ünnepelt 1999. február 10-én, amikor megtudták, hogy hat év szünet után ismét az Iron Maiden-ben hallhatjuk Bruce Dickinson-t, és közel egy évtized után Adrian Smith gitárost.

Azért azt is megemlíthetjük, hogy a ’90-es évek nem volt túlságosan pompás az Iron Maiden számára, köszönhetően a grunge forradalmának. Sem a ’95-ös ’The X Factor’, sem a ’98-as ’Virtual XI’nem aratott nagy sikert a zenei listákon.

Így hát drasztikus lépésekre volt szükség a zenekar hírnevének fenntartására, és szinte elkerülhetetlen volt, hogy Dickinson kibéküljön Steve Harrisszel és ismét a Maiden tagja legyen.

Adrian Smith érkezése még csodálatosabb hír volt, hiszen így ismét klasszikus felállásban alkothatott az Iron Maiden.

Az ezt követő turné olyan sikereses volt, hogy a csapat ismét a csúcsra került és arénákat töltött meg, úgy, hogy a visszatérő ’Brave New World’ album csak később, 2000 májusában jelent meg, és visszarepítette az Iron Maident a metal világ csúcsára.

 

Délelőtt érkezett a remek hír a magyar rajongóknak, miszerint ismét hazánkban koncertezik az Iron Maiden, mégpedig június 3-án, a Budapest Arénában. Az eseményről bővebben ide kattintva olvashattok.

 

Iron Maiden - Brave New World

  
Címkék: 
bruce dickinson
adrian smith
iron maiden