Bejelentkezés

x
Search & Filters

Akela, Let The Cigar Die, Words of Blood beszámoló - Október 31., Club 202Farkasüvöltéstől zengett az éjszaka október 31-én. Miközben a várost elözönlötték a különböző halloween-kosztümös alakok, az igazi, vérbeli farkasok a Club 202-ben verődtek ismét egy falkába a 18. Farkasnapi Akela koncertre.

A stoner rock-ot játszó Let The Cigar Die együttes izzította először a falkatagokat este 8-kor. Az angol nyelven éneklő banda mind saját számokat, mind feldolgozásokat is játszott a gyülekező rockereknek. Utánuk a Words of Blood lépett színpadra, akik már magyarul fokozták a hangulatot és kezdett kialakulni az általános koncert-feeling; voltak akik az asztaloknál, vagy a bárpultnál döntötték magukba, ami még beléjük fért, de a színpad előtti terület is kezdett szépen lassan megtelni, míg mire az Akela megérkezett, már mozdulni is alig lehetett a „dühöngőben”.

 

Let The Cigar Die

 


 

 

Words of Blood

 

 

Katona „Főnök” László és bandája az Akela koncertekről már kihagyhatatlan, vörösen világító szemű farkasbőrökben robbant be a nagyérdemű elé.

Ez nem csak egy „szokványos”, Farkasnapi koncert volt, hanem most ünnepelték második nagylemezük, a Farkastörvények megjelenésének 20. évfordulóját, így ez az album második lemezbemutató koncertje is volt. Ennek apropóján a lemez teljes anyagát lenyomták a fiúk, az egyedüli kivétel a „Bolhacirkusz” című szám volt, azon okból, hogy ezt csak választási években játszák. Viszont volt itt minden, ami szem-szájnak ingere, „patkányméreg, szivárgó gáz, villanyáram vagy tűzhalál”, ki mit szeretne, hisz mindannyian „Felkészültünk a halálra”. Ezzel a rendhagyó, jubiláló lemezbemutatóval ki is töltötték a koncertidő felét.

 


Utána élvezhettük a régi, klasszikus Akela számokat sorban, lopakodhattunk ismét „Fáklyával a pokolban”. „Félúton” már nem volt visszaút, hiszen mi is „Fekete bárányok” vagyunk és tudjuk, hogy „jobb, mint otthon, jobb mindenütt”. Csak azt halljuk meg már, hogy „Nyomás” és együtt üvöltjük mind, hogy „Üsd, vágd, nem apád, nem anyád!”

 


Továbbá azt is megtudhattuk, hogy jelenleg nem is egy, hanem két új albumon is dolgozik az együttes. Az egyik ezek közül a Függőségi Nyilatkozat címet fogja viselni, amelynek minden egyes száma egy-egy függőséget szemel ki témának. A koncerten meghallathattuk így a kaja-függőségről szólót, továbbá például zárásképpen a „Nagy az Isten állatkertjét”, amihez a nyáron elkészült a klip is. A zenekar előszeretettel kap elő egy-egy új, még nem ismert számot készülő lemezeikről, hogy felmérjék, melyik tetszik leginkább a közönségnek, hogyan is fogadja a falka.

 


Összességében egy rendkívül ütős, vérbeli Akela koncertet dobtak össze. Pazar volt a gitár- és a dobjáték is, „Főnök” frontemberi teljesítménye előtt le a kalappal. A közönség tombolt és őrjöngött, és szerintem minden jelenlevő nevében elmondhatom, hogy még sokáig fog visszhangozni az október 31-ei farkas vonyítás.

 

 

 

Angithia


 

Címkék: 
Akela
Let The Cigar Die
Words of Blood