Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cadaveres + No One Inside koncertbeszámoló - Miskolc, Corner Stage 2023.05.06.Cadaveres + No One Inside koncertbeszámoló - Miskolc, Corner Stage 2023.05.06.
 
A No One Inside (interjú itt) tavaly debütált, de már komoly sikereket tudhat magáénak, a Cadaveres pedig épp búcsúzik a közönségtől egy utolsó, országjáró „Esszencia” turnéval. Szombat este közös bulit tartottak Miskolcon, a Corner Stage-ben. Először jártam itt, barátságos, hangulatos hely a belvárosban, minőségi piákkal, kis koncertteremmel. A tulajok rengeteget tesznek a miskolci zenei életért. A feltörekvő zenekaroknak próbatermi, és fellépési lehetőséget biztosítanak. Kulthely, na. Megér egy külön cikket… Fél órával kezdés előtt a két zenekar és a vendégek összevegyülve beszélgetnek, a karszalagot Miseltől kaptam, a merch pultnál Körmöczi Peti. Le is csaptam egy Soul of a New Breed remaster CD-re, és a No One Inside lemezére.
 
20:10-kor a No One Inside feltekerte a hangerőt. A hangosítás pont jó volt, nem sok, nem kevés, tisztán szólt. A közönséget viszont hangolni kellett, még csak a fejek billegtek, és bőven volt szabad hely a zenekar és az első sor között. A kemény mag a frontvonalban azért már együtt énekelt Timivel, lesz itt még pogó. smiley
 
A „Lehelet”-nél indult be a buli igazán, ott már a távolság is eltűnt a zenekar és a közönség között. Minden értelemben. A közönség is felvette a ritmust.Timi max fordulaton pörög, tisztán énekel, piszkosul hörög/üvölt, a számok közötti átkötésekben is tolja a „showt”. A csapat többi tagja inkább a zenére koncentrál, nem zúznak, a hangszerekre figyeltek; úgy is szólnak, mint a felvételeken. Talán még jobban. Velük először Youtube-on találkoztam, és már elsőre megfogott a zenéjük, de az a helyzet, hogy a No One Inside koncertzenekar. Ott jön át igazán az az erő, ami a zenéjükből árad, és Timi személyisége ad még egy pluszt az élő fellépéseknek. Pörögnek is kellőképpen: a szombati fellépés után vasárnap Debrecenben a Fülesbagoly tehetségkutató döntőjén léptek fel. Ugyan most nem kaptak díjat (bezzeg tavaly), viszont a zsűri tetszését így is elnyerték, beleadtak apait-anyait, és igazából ez a lényeg. 
 
 
De a vissza a Corner Stage-be: a koncert második felére Timi már a közönség soraiban, velük együtt énekel. Most már tényleg beindult a buli, sorban jön a „Szebb világ”, a „Jéghideg”. Záróakkordként az „Angyalkönnyek”, bónuszként pedig újra eljátszották a „Lehelet”-et. Ott már ment a pogó is.
 
No One Inside setlist:
 
01. Katonadal
02. Térdre
03. Labirintus
04. Lehelet
05. Szebb világ
06. Jéghideg
07. Angyalkönnyek
 
 
A Cadaveres nem húzta az időt, rövid technikai szünet után csilingelt a Versus intrója: Cadaveres De Tortugas blokkal folytatódott a koncert. A Mangod erős kezdés volt – gondoltam én, de hát a szűk másfél órás koncertnek nemigen volt gyenge pillanata.  
 
Itt álljunk is meg egy pillanatra. Van két évtizedes kihagyásom koncertlátogatás terén, nemrég vettem fel újra a fonalat, voltam pár koncerten, megismertem sok új, és még több régebbi zenekart. Az elmúlt hetekben 80%-ban Cadaverest meg Tortugast hallgattam, de arra, ami itt fogadott, nem voltam felkészülve. Az egész koncert az elejétől a végéig úgy pörgött, hogy időnként olyan érzésem volt, mintha a Crank filmek folytatásának forgatásán lennék. Még az átkötő szövegek is tele voltak powerrel. A búcsúkoncertről eddig egész más fogalmaim voltak. Nohát, lehet ezt így is…
 
 
Szóval Tortugas blokkal indult a koncert, a hangerőn még tekertek egy kicsit a No One Inside-hoz képest. „Two Times”, „What We Want” következett a sorban. A közönség persze már az elején maximumra kapcsolt, ott is maradt a koncert végéig. 
 
Következett a Cadaveres blokk, a zenekar legnagyobb korszakának slágereit vették végig amik Gabó Ádi, és Bölcsföldi Zoli énekéhez köthetők, többek között az Evilution, a The Fifth House, a Mindstream, és a Soul of a New Breed albumokról. Ők felváltva énekeltek a koncert alatt, nagyon rendben voltak, látszott rajtuk hogy élvezik a bulit. Ádi gyakorlatilag letáncolta a közönséget. Egy-egy szám erejéig pedig beugrott Oláh Zsolti (Remorse), és Kovács Attila (Watch my Dying, Sear Bliss, Superbutt). A közönség soraiban pedig egyszer csak feltűnt a No One Inside legénysége, sőt, Timi, mintha beállt volna énekelni is.
 
 
Valamikor a koncert felénél Körmöczi Peti bedobta, hogy „ha valaki akkorát ugrik, hogy eléri a plafont, kap egy ingyen pólót”. Na, ez szerintem a „Soul of a New Breed” alatt pár embernek megvolt. Az volt a buli abszolút csúcspontja, amit Ádi és Zoli együtt toltak végig. Az estét egy kis punk életérzéssel zárták a ’90-es évekből.
 
 
Durván jó este volt, hazafelé kikapcsolt rádióval vezettem, 40km után is éreztem az utóhatását. Azóta pedig folyamatosan. Legközelebb az autót biztos, hogy otthon hagyom…
 
Cadaveres 'Esszencia' setlist:
 
01. CDT Versus Intro – Drop C
02. Mangod
03. Two Times
04. What We Want
 
05. Intro I. – B
06. Ignominy – Ádi
07. Twenty-Twelve – Zoli
08. The Mother of All Tales – Zoli
09. Seventh Heaven – Ádi
10. Infest Your Mind – Ádi
 
11. Intro II. – Drop A
12. Blueshift – Zoli
13. The Butterfly - Zoli 
14. Ghost Riders – Ádi
15. The Chief – Zoli
 
16. Intro III. – B
17. Nadie – Ádi
18. These eyes – Zoli
19. Elixir – Ádi
20. Menedék – Zoli+Ádi
21. Mindstream – Zoli
22. Soul of a New Breed Ádi + Zoli
23. Outro – Punk
 
Aki lemaradt erről a koncertről, az május 27-én bepótolhatja az Akváriumban ahol a CadaveresStrong Deformity és a Nagyúr társaságában lép színpadra.
 
 
Figyeljétek a rockbook.hu oldalt is, mert hamarosan újabb infókat olvashattok a Cadaveresről.
 
Bonivárt Balázs
 
Fotók: Lovas-Mitru Tímea, Csizmadia Dániel, Molnár-Toldi Anita