Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jim Morrison-tól kért tanácsot Mick Jagger, hogy jobb előadóvá válhasson



A Rolling Stones számos elismerést gyűjtött be és sikert sikerre halmozott eddigi hatévtizedes pályafutása során, sokan azonban a 60-as éveket tartják a zenekar igazán klasszikus időszakának. Mick Jagger 1968-ban a fejébe vette, hogy még jobbá előadóvá szeretne válni, ehhez pedig ügynöke tanácsára a The Doors frontemberétől, Jim Morrison-tól kért segítséget.
 
Jagger az amerikai turnéjukon szeretett volna minél jobb teljesítményt nyújtani, ügynöke, Tito Burns pedig azt javasolta neki, hogy próbáljon a The Doors-tól és mindenekelőtt Morrison-tól ihletet meríteni. Mick azonnal el is repült Los Angelesbe, ahol egy hotelben találkozott Jim-mel, a két énekes beszélgetéséről pedig Morrison és Ray Manzarek egyik jó barátja, Frank Lisciandro számolt be. Jagger először is arra volt kíváncsi, hogy kollégája szokott-e meditálni a koncertek előtt, amire Morrison nemmel felelt, majd Brian Jones állapotáról érdeklődött, végül Mick arra volt kíváncsi, hogy Jim ismeri-e a beat író, William Burroughs munkásságát, de erre is nem volt a válasz, a két frontember pedig ezután jót nevetett a körülöttük lévő nagy felhajtáson.
 
"Csak röhögtek azon, hogy milyen hatalmas érdeklődés övezi őket. Mindketten úgy nőttek fel, hogy a filmsztárokat és a cowboyokat tartották a hőseiknek, erre egyszer csak ők kerültek a középpontba. Mindkettőjükben volt valami kisfiús báj és szégyenlősség, de ezzel együtt is maximálisan uralták a színpadot, az pedig az első perctől fogva egyértelműen látszott, hogy kölcsönösen tisztelik egymást és elismerik egymás tehetségét."