Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a Mhorai zenekar új albuma: 'Waters'Az elmúlt hónapokban gőzerővel folytak a munkálatok a következő Mhorai nagylemezen, amely a Waters nevet kapta. A teljes lemez a mai napon, május 29-én jelent meg a Metal.hu kiadónál. A lemez fizikai példánya is elérhető lesz, mely egy 6 paneles digipack-ot, plusz egy egyedi dizájnnal ellátott posztert is tartalmaz. 
 
"Mondanom sem kell, hatalmas öröm számunkra, hogy végre teljes egészében hallhatjuk a második nagylemezünket. 2022 elején, mikor a lemez munkálatait elkezdtük, az volt a víziónk, hogy a 'Hegemony' atmoszféráját, amit annyira szerettünk az első lemezben, tovább vigyük. Mindezzel együtt azonban nem szerettük volna ismételni magunkat: a szándékunk az volt, hogy megtartsuk a zenénk alappilléreit, de új zenei struktúrákkal és új hangzással vegyítsük ezeket. Ezek mellett az elképzelések mellett sok olyan élmény is - negatív és pozitív egyaránt - ért minket zenekarként is, amik arra sarkalltak, hogy senkinek ne akarjunk megfelelni ezzel az albummal. A dalírás és a dalok koncepciói emiatt ösztönösebbek és nyersebbek lettek.
 
 
A dalírós összeülések kezdetén arra lettünk figyelmesek, hogy a dalötletek nagy részében megtalálható egy közös elem. Ez így tök jól hangzott, viszont elvetettük a hagyományos koncept album ötletét. Ahogy a zenék egyre jobban megértek, kiválogattuk a kedvenc témáinkat és csak utána kezdtük összefűzni őket egy albummá. Ebből a szempontból elmondható, hogy a dalok meglehetősen organikusan születtek. Nem állt szándékunkban kompromisszumokat kötni a hangszeres részekben: visszanyúltunk a gyökereinkhez és a technikás, néhol darálós riffeket a klasszikus core-világból hozott breakdown-okkal fűszereztük, de úgy, hogy végig megmaradjon a sodró lendület. Hogy sikerrel jártunk-e? Ezt majd Te mondd meg, miután meghallgattad a lemezt.
 
 
Az albumon megtalálhatók sorozatok, könyvek által életre hívott dalszövegek és történetek, azonban a legfőbb motívum mégis a világunkat fenyegető kataklizma. Igyekeztünk ezt a témát is több szemszögből vizsgálni, többféle jövőképet és kimenetelt felvázolni. Nem a világ megváltása vagy vészharang kongatása volt a célunk, hanem gondolatébresztő és emlékezetes történeteket tárni azok elé, akik azt választják, hogy elmerülnek ebben a 39 perces metal albumban. Ha készen állsz, akkor hunyd be a szemed és indulhat a merülés."