Bejelentkezés

x
Search & Filters

Plastic Bitch, Fish! koncertbeszámoló - Balmazújváros, Baki klub, 2013. november 16.



A koncertnek helyet adó klub már nem volt ismeretlen számomra, hisz nem egy alkalommal volt szerencsém a Debrecentől mindössze 25 km-re fekvő városban mulatni. A klub, a város központjában találhatò, így nem okozott nehézséget a megközelítése sem. Amint belėpünk az udvarra áthat minket a szeretet és a kedvesség egyaránt. A koncerthelyszínre belépve szinte azonnal bulizni támadt kedvem, de ez nem csoda, hiszen már este 9 òrát írtunk ekkor. Az első szíverősítőre sem kellett sokat várni, ugyanis a testem kihűlt, italért kiáltott.

 

Plastic Bitch


Az italt magamhoz vettem, majd a budapesti Plastic Bitch zenekart vártuk a zenére szomjazókkal együtt a színpadra, akik meggyőző produkciójukkal belecsaptak a lecsóba. Az emberek sorra csak gyűltek és azon kaptam magam, hogy körülöttem elég kevés üres hely maradt, ami nem baj, sőt. Ezelőtt még nem volt alkalmam a srácokat élőben lecsekkolni, de már az első szám után extázisba kerültem Géczi Richárd hangja által. A banda közel egy órán keresztül szolgáltatta a talpalávalót, többek között olyan dalokkal, mint a Coffin Song, Run! Rats on Board vagy a A Blackened Heart.

 

 

A koncert kezdett a tetőfokára hágni, és ezt Ricsi sem félt kimutatni. Nem csak a színpadon, hanem a közönség sorai közt is feltűnt a mikrofonjával, de olykor még a legközelebb eső asztalra is felállt, és onnan adta ki magából az istenadta tehetségét. Tetszését nyilvánította a Fish! zenekar énekese, Senior Hal is, aki majd’ az egész koncertet végigbólogatta. Majd az a dal következett, aminek felvételekor a Subscribe-ból ismert Tilk Máté is vendégszerepelt, ez nem más, mint a Joy. Legnagyobb meglepetésemre a magyar daluk is helyt kapott a repertoárban, ami a Mérgezz meg címet viseli. A refrén másodszori eléneklése után már a fülemben volt az egész dallam szöveggel együtt, amolyan slágergyanús szerzemény ez, a szó legpozitívabb értelmében. El is érkeztünk a koncert feléhez, melyet az Opium, a Pillowfight követett, és ekkor sajnálatos módon már éreztem a koncert végét, pedig örömmel hallgattam volna még őket órákon keresztül, de majd hétvégén Debrecenben folytatom... ja igen, ugyanis a két zenekar szombaton a debreceni Roncsbárban ad koncertet. A Night Of The Long Knives-t már csak két dal kísérte, ezek a Pray For You és a Gem voltak. A GEM jellegzetes dallamvilága úgy beleégett a fülembe, hogy a Fish! első számáig csak azt voltam hajlandó énekelni. Érdemes odafigyelni a srácokra... Ismételten magamhoz vettem egy italt, ami kedvfokozónak éppen megtette.

 

 

 

Fish!


Mire visszaértem a pulttól, már a zenekari beállásnál tartott a Fish!. Nyár óta nem volt lehetőségem találkozni velük, így kíváncsian vártam, hogy a nemrégiben megjelent Konzervzene albumuk élőben hogy fog szólni, de nem csalódtam, sőt mi több, de ne menjünk ennyire előre! A már említett Konzervzene album címadó dalával kezdődött a koncert, amit egy emberként üvöltött a közönség egésze, megdöbbentő volt ezt látni és testközelből hallani. Majd maradva ennél a korongnál, a Plastic Bitch gitárosának címezve kaptuk az arcunkba a következő dalt, ami a Hülyegyerek volt. Ezt követően egy kicsit vissza mentünk az időben, és voltunk egy partiban, avagy az Egyszer akarom sem maradhatott ki a sorból, de a mindenki által ismert Keep Your Secret-ről sem vélekedhetünk másként. A közfelháborodást keltő rövid videoklip következett, ami Krisztián gyomortükrözését mutatja be nekünk, ez nem más, mint a Sav, rövid, pörgős, de a miénk. És ha már pörgés, akkor elérkezett az idő arra, hogy a közönség felkeljen, bár nem tűnt álmosnak ezelőtt sem. Ezután aztán tényleg elszabadut a pokol, Senior Hal szájából elhangzó felszólítást, ami a Kelj fel! volt, mindenki betartotta, nem kellett kétszer mondani senkinek. Az utóbbi idők egyik legolcsóbb videoklipes dalával folytatták a sort, amiben az énekes úr Budapest utcáit járva kamerázza saját magát, ez volt a Ki van kivel... Balmazújváros a Fish! zenekarral volt teljes mellszélességel, ez biztos. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a legfiatalabb rajongó is részt vett a koncerten, aki aznap töltötte a 13. születésnapját. Ennek a zenekar is hangot adott, a jól megérdemelt Happy Birthday-t elénekelték neki, mielőtt a színpadra szólították volna.

 


A tagoknak volt egy Személyes üzenet-ük az este folyamán, mert ez Nyomot hagyott a rajongókban. És eljött a perc, amikor Krisztián nyakába gitár került és három dalon keresztül ott is maradt, ami a Minden jó lesz, a Mi vagyunk itt és a Balaton szelet reklámjából ismerős You vs. Me volt. A közönségre sem lehetett panasz, ugyanis a már szokássá váló bútorelemek szörföztetése a színpadra most sem maradhatott el (2 évvel ezelőtt Szegeden egy radiátorral kezdődött minden), első ízben egy kerékpár indult útjára, de nem érkezett el a színpadig, helyette egy fotelt és egy asztalt juttattak az amúgy sem tágas színpadra. De Krisztiánék nem vették zokon, ezen felbuzdulva, Binges Zsolti a koncert hátralévő részét az asztalon állva játszotta. A fotelben Zolika, a road pihent le. És elérkeztünk az utolsó blokkhoz, ami a Majdnem Kaliforniát, a legújabb klipes dalt, amelyben a fiúk kimentek a rétre, és a Magasan Száll dalokat tartalmazták. A közönség szorgalmazta volna, hogy ne legyen vége a koncertnek ilyen “hamar”, de rockolás itt befejeződött, és a zene nem halkult el, maximum egy kis időre, ugyanis a már dj-ként is helytálló énekes, Senior Hal és a turnémanager, Rusz Andris reggelig szolgáltatták a jobbnál jobb bulizós zenéket. Szerény személyem hajnali 4 órakor intett búcsút az aznapi szórakozásnak, mert várt rám egy kellemes hazaút... Mondhatni mindenidők legjobb kisvárosi bulijában volt része a zenekaroknak. A koncertek után a Plastic Bitch zenekar tagjaival is volt lehetőségem beszélgetni, akik elárulták, hogy nagyon frankón érezték magukat és remélik, még lesz alkalmuk a Hajdú-Bihar megyei városban zenélni. Mindemellett a Fish! is nagyon elégedett volt, és arra szólított fel mindenkit, hogy ha tehetik a debreceni koncertet se hagyják ki.

 

 

 

JAG
 

Címkék: 
fish!
Plastic Bitch