Bejelentkezés

x
Search & Filters

deathcore

A deathcore olyan zenei stílus, amely a death metal elemeit metalcore vagy hardcore punk sajátosságokkal ötvözi, esetleg mindkettővel egyszerre. Meghatározó tulajdonsága a death metal riffek, a blast beat és a hardcore punkra jellemző breakdown-ok „eltúlzott” használata. A deathcore a délnyugati Egyesült Államokban örvend a legnagyobb népszerűségnek, különös tekintettel Arizonára és Dél-Kaliforniára (azon belül is egészen pontosan a Coachella völgy területén), mely régiók számos ismert együttes és zenei fesztivál otthonát képezik.

Jellemzők

A hagyományos hörgések és sikítások alapvetőnek számítanak; a tiszta ének rendkívül ritka és csak a dalok egy nagyon kicsi, elit körében fedezhető fel, különböző okokból. A deathcore legmeghatározóbb jellemvonásait a breakdown-ok, a blastbeat-ek és a death metal-féle riffek képezik. Az együttesek gyakran a metalcore-ban hallható dallamos riffeket és gitárszólókat is beleépítik dalaikba. Csakúgy, mint más extrém metál stílusok esetében, a deathcore gitárosok is úgy hangolják a gitárjukat, hogy a mélyebb A- vagy B-hangtartomány egy keményebb hangzást kölcsönözzön a zenéjüknek.

Kialakulása

A deathcore kifejezés az 1990-es évek közepéből származik. 1996-ban Nick Terry, a Terrorizer magazin szerkesztője a következőt írta: „Legjobb lesz, ha a deathcore elnevezés mellett állapodunk meg az olyan együttesek leírásához, mint például az Earth Crisis (vagy akár a sokkal New York-iasabb, ám nem kevésbé ütős Merauder).”

A Decibel magazin pedig ezt írta a New York-ideath metal zenekarról,a Suffocationről: „A Suffocation egyik védjegye, a breakdown képes volt létrehozni maga körül egy teljesen új alműfajt, a deathcore-t.”

Mitch Lucker (Suicide Silence)

Születés / Halálozási dátum: 
1984. október 20. szombat - 2012. november 01. csütörtök
Születési hely: 
Las Vegas - USA
deathcore
Zenekar: 
Származás kategória: 
Külföldi

Biográfia: 

Riverside-ban nevelkedett szüleivel és testvéreivel. 2010. május 8-án vette feleségül Jolie Carmadellát, gyermeke Kenadee Isis 2007. jún. 03-án született. Legtöbb tetoválását 16 éves korában csináltatta, azonban igazán csak egynek van jelentősége, kislánya nevének, amit néhány nappal születése után varratott fel magára. A Betraying The Martyrs nevű zenekar 2014-ben kiadott Legends Never Die című dala neki szól.

2012. október 31-én este, huszonegy óra előtt  a Harley-Davidsonján hajtott délnek Huntington Beach főutcáján, amikor belehajtott egy villanyoszlopba, majd továbbcsúszott az aszfalton és beleütközött egy Nissan furgonba, olyan súlyos sérüléselket szenvedett, hogy még a helyszínen megműtötték, majd korházba szállították, de sajnálatos módón, november elsején reggel hat óra tizenhét perckor belehalt sérűléseibe. Huszonnyolc évet élt.

"Mitch sajnos alkoholista volt, és ez hatalmas küzdelmet jelentett mindkettőnknek. Próbáltam megfékezni. Szembeálltam vele, és kértem, hogy ne menjen el, ne hagyja el a lakást. Könyörögtem neki, hogy miattunk maradjon itthon, de ő elment. És ez történt. Pedig nagyszerű ember volt. Szerető apa és remek férj. És már nem láthatja, ahogy Kenadee felnő, mert inni és száguldani akart..." - nyilatkozta felesége, Jolie.

Egyéb képek: 

Zenekar(nem tárolt): 
Commissioner

Oldalak