Bejelentkezés

x
Search & Filters

Abracadabra

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

Az Abracadabra hat tagú, modern, lendületes underground popzenét játszó budapesti zenekar, kizárólag saját dalokkal. A dalokban fontos szerepe van a rendhagyó dalszövegeknek, hangsúlyozott az ének, és a zenekarra nagyon jellemző gitárhangzás. A zenekar tagjai nem főállású zenészek, található köztük tévés rendező, grafikus, tanár, IT-szakember és divathálózat boltvezetője is.

Eddig két magánkiadású albumuk jelent meg, kis példányszámban. Az első ABRACADABRA, a második MEHETNÉNK DÉLRE címmel. A második lemez címadó dalához készült videó a kilencvenes évek közepén sikeresen szerepelt zenei csatornák műsoraiban, az albumhoz készült LÁZ című klip pedig a YouTube oldalain vált népszerűvé. Az első két album aktív évei után a zenekar egy időre felfüggesztette működését, majd három éve, több száz érdeklődő előtt, sikerel tért vissza a fővárosi Ráday Klubban.

Folyamatos koncertek és stúdiómunka után 2012 elején tették elérhetővé készülő új albumuk első három felvételét, majd bemutatták a HOLNAPTÓL című dalhoz forgatott videójukat, Kocsis Judit rendezésében. Az új dalokban illetve a videón kiemelt szerepet kapott Vatai Zsanett (26), a társulat rendkívüli kisugárzású énekesnője, aki a zenekarhoz való múlt évi csatlakozása óta a közönség kedvencévé vált.

A zenekarral az év elején a NEO FM és a székesfehérvári FEZEN rádió is hosszabb riportműsort készített és sugárzott, illetve bejutottak a HARD ROCK CAFÉ világméretű Battle of the Bands versenyének budapesti döntőjébe is.

Videók

  • Abracadabra - Holnaptól

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Vatai Zsanett
ének
Kápolnási Tamás
billentyűsök
vokál
Keszthelyi Béla
gitár
Sándor Lajos
gitár
Knipf Tamás
basszusgitár
Varga Zoltán
dobok