Bejelentkezés

x
Search & Filters

Absolved

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2010

További képek

Biográfia: 

Az együttest Gyula (ének) és Matyi (gitár) alapították 2010 közepe táján, miután egy darabig együtt játszottak egy másik formációban. A következő pár hónapban megírtak egy nagyjából félórányi anyagot és tisztázták a felállást: Gergő (basszusgitár) 2011 elején csatlakozott és így végre el is kezdhették szervezni első koncertjeiket.

A kezdeti sikereken és pozitív visszajelzéseken fellelkesülve neki is láttak, hogy felvegyék a számaikat, azonban közben rájöttek arra, hogy ezek a dalok inkább csak szárnypróbálgatások voltak és már nem tükrözik hűen a banda jelenlegi stílusát, így hát úgy döntöttek, hogy folytatják az írást és a koncertezést. 2013-ban két tagcserén is átesett az együttes - Milán (dobok), mint régi ismerős ugrott be ideiglenesen a dobok mögé, miután az addigi dobos tanulmányai folytatásához külföldre utazott és végül olyan jól megtalálták a közös hangot, hogy úgy döntött, marad. A másik gitáros is az egyetemre fókuszált, így került a képbe Sanyi (gitár).

A két új tag beilleszkedése a vártnál gyorsabb volt és már Absolved néven el is kezdték felvenni egy pár új számukat a No Silence Studio-ban. Az 5 számos EP, It Shall Be Forgiven címmel augusztusban meg is jelent és egy hónappal később követte egy klip, valamint az interneten keresztül megismerkedtek egy grafikussal, aki lemezborítót és pólómintát tervezett nekik.

2014-re a jópár fellépésen kívül egy újabb EP-re is van kilátás, a friss információk az együttes hivatalos oldalain megtalálhatók.
 

Videók

  • http://www.youtube.com/watch?v=i7n_8O7Y_s8
  • http://www.youtube.com/watch?v=yMtXexZXJds

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Atkári Gyula
ének
Sándor Mátyás Márton
gitár
Herceg Sándor
gitár
Baricsa Gergő
basszusgitár
Jesenszky Milán
dob
Címkék: 
Absolved