Bejelentkezés

x
Search & Filters

Age of Agony

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

A zenekar Silent Agony néven alakult meg 1995-ben Zalalövőn és két demót rögzített ezen a néven. 2002-ben névváltás történt, de a tagság és a stílus ugyanaz maradt. Ekkoriban a tagok: Pápai Kálmán (ének), Kovács Balázs (dob), Tóth Krisztián (basszusgitár) és Nagy Lajos (gitár). A felállás megszilárdulásának köszönhető, hogy egyre határozottabban körvonalazódott az a zenei irány, amely ma is jellemzi az együttest. 2013-ban Ferencz Gábor gitáros csatlakozott a zenekarhoz.

Az első nagylemez War, Hate, Blasphemy címen 2005-ben jelent meg a Terranis Productions-nek köszönhetően. Egy évvel később a finn Slugathorral jelent meg egy split Ep-nk. A második albumunkat 2008-ban Follow the Way of Hate címmel adta ki a német No Colours kiadó, immár sokkal tisztább és ütősebb megszólalással. A 2011-ben napvilágot látott Machinery of Hatred (Terranis) egy jóval nyersebb, korai svéd death metal hangzásvilágából kiinduló anyagot tartalmaz. A negyedik albumunk, a Death Metal Artillery (2014), esetében igyekeztünk kihasználni a két gitár nyújtotta lehetőségeket, így a korábbiaknál változatosabb albumot sikerült készítenünk. Utóbbi CD a Terranis és a Sevared Records gondozásában jelent meg, illetve a Neverheard Distro jóvoltából kazettán is elérhető.

Az Age of Agony nem sorolható egyértelműen egyik nagyobb death metal színtérhez sem, de a zenéjében leginkább az európai old school csapatok hatása a legmarkánsabb (a főbb kedvencek: Asphyx, Autopsy, Benediction, Bolt Thrower, Carnage, Dismember, Edge of Sanity, Entombed, Fleshcrawl, Grave, Obituary, Massacre, Nunslaughter, Unleashed stb.). Az 'old school' jelleg ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az Age of Agony a nagy elődök műveit próbálná reprodukálni. A zenekar felfogása, hogy bizonyos zenei keretekhez hűen, de a saját elképzeléseivel próbáljon hozzájárulni egy több évtizedes műfaj létéhez. A dalszövegek történelmi eseményekről és háborúkról szólnak, ezek drámaiságát szeretnénk érzékeltetni a zenénkkel.

A zenekar a két évtized alatt sok helyen koncertezett Magyarországon és a környező országokban, általában visszatérő fellépőként. Az underground hozzáállás jegyében évente megrendezzük a Total War Festet, amelyen a keményebb zenei stílusok jeles hazai és nemzetközi képviselői vesznek részt. 

 

Videók

  • http://youtu.be/EokXzYM9ePA

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Pápai Kálmán
ének
Nagy Lajos
gitár
Ferencz Gábor
gitár
Tóth Krisztián
basszusgitár
Kovács Balázs
dobok
Címkék: 
Age of Agony