Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alcatrazz

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1983

További képek

Biográfia: 

Az Alcatrazz egy 1983-ban alakult amerikai heavy metal zenekar.

Az Alcatrazz eredetileg eszköznek alakult az énekes Graham Bonnet-nek, de ehelyett a kezdő gitáros hősök, azaz a svéd fenomén Yngwie J. Malmsteen és az ex-Frank Zappa munkatárs, Steve Vai. bemutatkozásáról vált ismertté. Miután a ’70-es évek nagy részét sikertelenül végigrobotolta a Marble-lal és szólóénekesként, az énekes Graham Bonnet kapott egy szerencsés lehetőséget, amikor betették Ronnie James Dio helyére a Ritchie Blackmore’s Rainbow-ban 1979-ben. De a sokat becsmérelt Down to Earth album felvétele után, és azután, hogy egy egyéni élő előadás első embere volt az első Castle Donington Monsters of Rock fesztiválon 1980 nyarán, Bonnet-et minden felhajtás nélkül menesztette a temperamentumos Blackmore. Lent, de nem kint, Bonnet nekilátott megalakítani az Alcatrazz-t, besorozva veterán zenészeket a billentyűs Jimmy Waldo, a basszgitáros Gary Shea és a dobos Jan Uvena személyében, és vigyázva arra, hogy lemásolják az alapvető Rainbow-hangzást. Ez vált lehetővé a svéd gitárzseni, Yngwie J. Malmsteen érkezése, aki már töltött néhány évet Amerikában csiszolgatva a tehetségét a Steeler-ben (együtt dolgozva a jövőbeli Keel énekesével, Ron Keel-lel).

Egy közismert Blackmore-tanítvány, Malmsteen csak most került talált magára dalszövegíróként, és együttműködése Bonnet-tel egy lenyűgöző (bár végül sikertelen) első albumukat eredményezte, az 1983-as No Parole From Rock’n’Roll. Sajnos Malmsteen egocentrikusnak bizonyult, kilépett az Alcatrazz-ból saját szólókarrierje érdekében, mely az első turnéját követte. A zenekar tagtoborzása folytatódott, és új tagra talált a gitárvirtuóz Steve Vai személyében, aki még mindig viszonylag ismeretlen volt annak ellenére, hogy az eklektikus avantgard rocklegenda, Frank Zappa gyámsága alatt több éves tapasztalatot halmozott fel (először mint zenei átíró, majd később a zenekar tagjaként.)

De az 1985-ös Disturbing the Peace volt a másik kereskedelmi balsiker, és Vai hamarosan kilép, hogy csatlakozzon a David Lee Roth együtteshez. Az újra önmagukra találáshoz szükség volt arra, hogy az Alcatrazz egy Malmsteen-klónt, Danny Johnson-t alkalmazza az 1986-os lapos Dangerous Games-hez. Elcsüggedve a rajongók és a média közömbössége miatt, az Alcatrazz úgy döntött, hogy fájrontot csinál nem sokkal azután.

Videók

  • Alcatrazz - God Blessed Video
  • Alcatrazz - Jet to Jet
  • Alcatrazz - Too Young To Die, Too Drunk To Live
  • Alcatrazz - Suffer Me
  • Alcatrazz - Kree Nakoorie
  • Alcatrazz - Evil Eye

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Graham Bonnet
ének
Howie Simon
gitár
vokál
Tim Luce
basszusgitár
vokál
Jeff Bowders
dob
ütőhangszerek