Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alien Ant Farm

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

Az alternativ metal négyes, az Alien Ant Farm 1996-ban alakult a tomboló énekes-szövegíróval, Dryden Mitchell-lel, a gitáros Terry Corso-val, a basszusgitáros Tye Zamora-val és a dobossal, Mike Cosgrove-val.

Mindannyian unták a mindennapi munkájukat, és kerestek valami mást, hogy kitörjenek a munkahelyi normákból. A zene megengedte nekik, hogy szabadon kifejezhessék magukat, és a barátság megszületett. Függetlenül kiadták csípős debütálásukat Greatest Hits címmel a ’90-es évek vége felé, és hamarosan elég zajos lett az együttes háza tája. Díjat nyert a Legjobb Független Album kategóriában a Los Angeles-i Music Awards-on 1999-ben, és az Alien Ant Farm szemben találta magát egy üzlettel Papa Roach New Noize-jával, mely a DreamWorks partnere.

Két évvel később megcsinálták komolyabb lélegzetvételű bemutatkozásukat az ANThology-val, mely 2001 márciusában jelent meg. A debütáló dal, a „Smooth Criminal” Michael Jackson eredeti számának egy funky metal változata volt, és a TRL generáció kölykei imádták. A dal a modern rock listákon az első helyen landolt, és az album végül platinalemez lett.

Egy évvel később, az európai turné közben a zenekar visszavonult a stúdióba új zenéket felvenni. Új daluk, a „Bug Bites” szerepelt a Tobey Maguire-féle Pókemberben 2002 májusában. De még ugyanabban a hónapban, amikor Spanyolországban utaztak egy melóra Portugáliába, az együttes busza összeütközött egy kamionnal, megölve ezzel sofőrjüket, Christopher Holland-ot. A zenekar és a személyzet tagjai is elszenvedtek különböző sérüléseket, de a legsúlyosabban Mitchell sérült meg, akinek eltört a C2-es csigolyája. Szerencsére a műtét után újra tudott járni, de néhány idegrendszeri és némi mozgásszervi károsodás is érte.

Eltökélten igyekeztek vissza a munkához, és próbálták elfelejteni az incidenst, az Alien Ant Farm visszatért a stúdióba, hogy elkészítsék következő felvételüket. A truANT (iskolakerülő) 2003 májusában jelent meg, rögtön, ahogy a Dreamworks kiadóként megszűnt. Ennek eredményeképp az album nem volt nagy durranás az amerikai listákon, habár a „These Days”
című dal sikeresen feltört a Top 30-ba. A gitáros Corso később kilépett a zenekarból, helyére Joe Hill érkezett. Zamora volt a következő; az együttes negyedik erőfeszítésének felvétele után elment főiskolára.

Az Up in the Attic 2006 júliusában jelent meg a New Door Records kiadónál, a hardcore veterán Alex Barreto (Chain of Strenght, Inside Out) lépett be basszusgitárosként. Az Alien Ant Farm kiadott egy DVD-t, a BUSted-et (totálkáros), mely egyszerre tartalmazott zenei videókat, élő felvételeket és egy őszinte dokumentumfilmet.
 

Videók

  • Alien Ant Farm - Smooth Criminal
  • Alien Ant Farm - Movies
  • Alien Ant Farm - These Days
  • Alien Ant Farm - Glow
  • Alien Ant Farm - Around The Block
  • Alien Ant Farm - Attitude
  • Alien Ant Farm - She's Only Evil

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dryden Mitchell
ének
ritmusgitár
akusztikus gitár
Terry Corso
szólógitár
vokál
Tye Zamora
basszusgitár
zongora
kalimba
Mike Cosgrove
dob
ütőhangszerek