Bejelentkezés

x
Search & Filters

All Time Low

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

Az All Time Low egy amerikai pop punk együttes, amit 2003-ban, Baltimore-ban alapítottak. A zenekar tagjai Alexander Gaskarth (énekes és ritmusgitáros), Jack Barakat (háttérénekes és szólógitáros), Zachary Merrick (háttérénekes és basszusgitáros), valamint Rian Dawson (dobos). Az együttes a New Found Glory ’Head on Collision’ című dalának szövegéből vette a nevét.

2003-2006: megalakulás és a ’The Party Scene’

Az All Time Low, mely a tagok középiskolai éveiben alakult, először pop punk stílusú együttesek, mint pl. a Blink-182 dalainak feldolgozásával foglalatoskodtak. 2004-ben aztán leszerződtette őket az Emerald Moon Records, majd rajtuk keresztül az év második felében megjelent az első középlemezük, a ’Three Words to Remember in Dealing with the End’. 2005 volt az az év, mikor az első nagylemezük, a ’The Party Scene’ a boltokba került.

2006-ban, még mielőtt leérettségiztek volna, az All Time Low mégegy lemezkiadó pártfogását megszerezte magának, ezúttal a Hopeless Records-ét. A srácok egy interjúban azt nyilatkozták, hogy végzős évükben kezdtek igazán komolyan foglalkozni a zenével, még mielőtt kiadták volna a ’Put Up or Shut Up’ című EP-t, amely az Independent Albums charton huszadik, a Top Heatseakers toplistán pedig 12. lett.

A lemezt egy 2006 végén tartott, sűrű koncertsorozaton adták elő, ám a turné végeztével nekiálltak a második stúdióalbum elkészítésének.

2007-2008: ’So Wrong, It’s Right’

2007 szeptemberében az All Time Low kiadta második nagylemezét, a ’So Wrong, It’s Right’-ot, aminek a Billboard 200-on a 62., az Independent Albums listán pedig a 6. volt a legjobb helyezése. Az album második kimásolt dala, ’Dear Maria, Count Me In,’ egy sztriptízes lányhoz íródott – ez volt az együttes első olyan kislemeze, ami felkerült a Pop 100 listára, méghozzá 86.-ként. 2011. március 9-én a dal úgy érte el az aranylemez státuszt, hogy még a rádiós lejátszás jogát sem harcolta ki magának.

A ’So Wrong, It’s Right’ kiadása után az All Time Low népszerűsége olyan gyorsan növekedett, hogy 2008 februárjában már az MTV csatorna TRL sorozatában is helyet kapott. Hasonlóképpen bekerültek a ’Discover and Download’ (MTV) és a Fresh Crops (Music Choice) című válogatásokba is, ami után nem sokkal már az MTV Big Ten és az MTV Hits lejátszási listákon szerepeltek. 2008 márciusában először léptek fel élő televíziós műsorban, a Jimmy Kimmel Live!-ban; nem sokkal később pedig az mtvU csatorna Woodie Awards nevű díjkiosztóján zenéltek.

2008 decemberében az All Time Low lett az „Év Együttese” az Alternative Press magazin rangsorolásában, ami a 2009. januári szám címlapjára repítette őket.

2009: ’Nothing Personal’

2009 elején az All Time Low adott egy interjút a brit Rock Sound magazinnak, amiben bejelentették, hogy a harmadik stúdióalbum már készül, és hogy néhány új számon más előadókkal és producerekkel is együtt dolgoztak.

Bár az album még nem volt egészen megírva, 2009 januárjában az All Time Low nekiállt felvenni a meglévő anyagot, amit egy hónap alatt be is fejeztek. Az album felvezető kislemeze, a ’Weightless’ márciusban jelent meg, s ez volt a zenekar első olyan száma, amit világszerte játszottak a rádiók, különösképpen az Egyesült Királyságban, ahol az UK Singles Charton a kerek századik pozíciót foglalta el.

Az All Time Low 2009 júliusában adta ki a harmadik albumot, a ’Nothing Personal’-t, habár a megjelenés előtt egy héttel a lemezt már meg lehetett hallgatni és le lehetett tölteni az MTV The Leak című szolgáltatásán keresztül.

Az All Time Low 2009 novemberében bejelentette, hogy leszerződtette őket a nívós lemezkiadó, az Interscope Records. Egy hónapra rá a zeneakar elnyerte a Top In Rock Awards legjobb pop punk együttesének járó díját.

2010 – napjainking: ’Dirty Work’

2010 márciusában az All Time Low megírta a ’Painting Flowers’ című számot az ’Almost Alice’ c. filmzenei válogatásalbumhoz (Alice in Wonderland), később pedig elkezdték írni a negyedik nagylemezt is, ami az első munkájuk volt az Interscope Recodsnél.

2010 augusztusában az albumról kiszivárgott néhány demó egy website-on, ezért az együttes később elárulta, hogy melyek azok a számok, amik valóban rákerülnek majd a korongra. Csaknem egy teljes év múlva, 2011 júniusában adták ki a kész művet, ’Dirty Work’ címen. Bár a lemez indulását eredetileg márciusra tervezték, a kiadóváltás miatt ez csak hónapokkal később valósulhatott meg.

Videók

  • All Time Low - The Wanted
  • All Time Low - Time-Bomb
  • All Time Low - I Feel Like Dancin'
  • All Time Low - Weightless
  • All Time Low - Forget About It
  • All Time Low - Therapy
  • All Time Low - Lost In Stereo
  • All Time Low - Circles
  • All Time Low - Stella
  • All Time Low - Dear Maria, Count Me In

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Alex Gaskarth
ének
ritmusgitár
Jack Barakat
szólógitár
vokál
Zachary Merrick
basszusgitár
vokál
Rian Dawson
dob