Bejelentkezés

x
Search & Filters

Altaria

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000

További képek

Biográfia: 

Az Altaria egy power metal zenekar a finnországi Jakobstad-ből.

Négy teljes hosszúságú albumot adtak ki a Metal Haven Kiadóval.
2008. januárjában az együttes úgy döntött, hogy nyilvánosságra nem hozott okok miatt megválik addigi kiadójától a Metal Haven-től.

A dalok az új albumra már elkészültek, amelyeket eredetileg 2007 végén szerettek volna kiadni, ahogy az új szerződést aláírják egy kiadóval, a tervezett kiadás munkálatai folytatódnak.

Még ugyanabban a hónapban a basszusgitáros Marko Pukkila útjai elváltak a zenekartól egy, a Metal Heaven-nel való szakítással kapcsolatos szóváltás után. Utódja az ex-Terrorwheel gitárosa és a jelenlegi Altaria énekese Marco Luperno. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen eredeti tag, aki még mindig aktív az Altaria-nál, az Tony Smedjebacka.

2008 vége felé a zenekar bejelentette a honlapján, hogy folyamatban van a dalok írása az ötödik (negyedik teljes) stúdióalbumukhoz.

2009 márciusában bejelentették, hogy elkészültek tizenkét számmal a hamarosan megjelenő kiadványukra. A cím még nem volt megerősítve, de egy szám már készen van, a címe „Pride and Desire”.

2009 májusában megjelent az Altaria ötödik stúdióalbuma Unholy címmel. A zenekar nevét nem szabad összekeverni a Dragon/Flying-féle Altariával a Pokémon sorozatból.
 

Videók

  • Altaria - Frozen Hearts

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Marco Lupenero
ének
basszusgitár
Juha Pekka Alanen
gitár
Petri Aho
gitár
Tony Smedjebacka
dob