Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alteriah

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A zenekar 2005-ben alakult Depths of Desecration néven. A kezdeti irány az agresszív, de dallamos thrash/death metal felé húzott, ezzel a formációval 2007-ben jelent meg az első demo, majd 2008 március 1-jén a Sounds of Destruction című bemutatkozó album. A pozitív fogadtatás hatására szerepeltünk a Metal Hammer „Over The Under” c. válogatáslemezén, valamint körbekoncerteztük Magyarországot és a környező országokat, azon belül is elsősorban a magyarok lakta területeket (Felvidék, Csehország, Erdély, Ausztria).

2007-től rendeztük meg saját, Death Night Feast nevű koncertsorozatunkat, melynek főbb állomásai voltak Győr, Pécs, Tatabánya és Szeged.

Nyitottunk a Subscribe, a Blind Myself, a Dalriada és a Watch My Dying előtt is, valamint olyan külföldi előadók előzenekara voltunk mint az Epsilon, a Devastating Enemy és a Prosperity Denied.

Felléptünk a Nocturnal Fest-en, a Székelyföldi Rockmaratonon és a Metal Campingen. Szerepeltünk a Forrás Rádió és a Tilos Rádió műsoraiban, ezen kívül több kritika és interjú jelent meg a bandáról különböző webzineken.

2011 elején személyes problémák miatt megváltunk az énekesünktől és az egyik gitárosunktól, így hárman folytattuk, amíg nem találtunk egy énekesnőt Vas Erzsébet személyében. Ezek után csatlakozott Rózsavölgyi Tamás a Vesztegzár zenekarból. Az új koncepció és tagság miatt felvettük az Alteriah nevet, és innentől megújult programmal vágtunk neki a koncerteknek. Az első bulik után rögzítettünk egy 3 számos demot, aminek köszönhetően játszhattunk a Wackor előtt és mi nyitottuk a Black-Out 2011-es nagykoncertjét a Barba Negra-ban.

2012-ben kiszállt az énekesnőnk aki helyére Solymos Tünde érkezett, valamint csatlakozott Gombik Dominik a Die Before Breakfast zenekarból, aki azóta a hörgésekért felel.

Ezzel a felállással felvettünk újabb 3 számot, amivel bejutottunk a Vekeri Feszt fellépői közé.

Májusban szakmai problémák miatt Tünde elhagyta a zenekart, azóta öttagú a zenekar, a hörgős ének dominál és elkezdtünk új dalokon dolgozni.

Jelenleg első teljes albumunk felvételére készülünk, melyet még az idei évben szeretnénk megjelentetni, addig pedig a koncertek kötnek le minket.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Gombik Dominik
ének
Nagy Zoltán
gitár
Rózsavölgyi Tamás
gitár
Nedermann Dénes
basszusgitár
Horváth Gábor
dob