Bejelentkezés

x
Search & Filters

Anxius

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

Az Anxius születése (latin): aggódó, nyugtalan

A körülmények:

Nem vagyok lélekbúvárfilozófusmegmondoménmiazéletértelme, de lehet, hogy te is az az ember vagy aki tanul, dolgozik, elfárad, kidől és újrakezdi. Tekersz minden nap, hogy elérd azt amit szeretnél, vagy megszerezd amire vágysz. Tízezer dolgot szeretnél egyszerre megoldani, mert ezt várják el tőled és mire észreveszed azt, hogy droid módjára élsz, már lehet, hogy az is vagy. Ez nem gáz! Valaki észre sem veszi! Ahogy a tökéletes modern "civilizált" életünket élve egyre jobban távolodunk el a természettől, a teremtőtől, már az a gondolat sem rémít meg igazán, hogy mobiltelefont építhetnek a fogunkba, lassan megvásárolható lesz a 12 éve elpusztult házi kedvencünk és szórakozás gyanánt virtuálisan leélhető lesz kedvenc sztárunk élete mindössze egy óra alatt...

Így kezdődött:

1996-ban Joe és Vasti kitalálta, hogy megváltják a világot. Mi lenne, ha csinálnánk egy jobb metalbandát mint amiket mi hallgatunk? Az elméleti síkon keményen helytálló 2 tagú metál-kulturális társaság a nyári betonozásból összegürcölt vagyonából 1997-ben megvásárolta első gitárjait, így Joe lett a gitáros Vasti meg a basser. Teltek-múltak a hónapok és a témák kezdtek nótákká alakulni. A haverok, a jó kis rockerarcok sorban verődtek hozzánk. Az első próba Joe odújában volt, enyhén prosztó körülmények között. Először Tódi jött hogy ő lesz a dobos, és az lett. Azután Bundi csapódott hozzánk mint énekes.

1998-ban megalakult a CLAUSTROPHOBIA zenekar. Ének: Osztos Tamás (Bundi),Gitár: Tenyei József, Basszus: Vastag György, Dobok: Hegedűs Antal (Tódi). Hamar rájöttünk, hogy a tudományunk Joe barlangjában ráadásul cuccok nélkül nem fog tartós halláskárosodást okozni. Tódi hamarosan megszerezte az első termünket ami egy román vendégmunkásokat es full alkoholistákat foglalkoztató mezőgazdasági kommuna hálóterme volt az Erdősor út melletti lakóteleptől 100 méterre volt. Az első igazi kölcsöncuccokon "jól szóló "próba itt esett meg. Oly nehéz, súlyos zenét játszottunk , hogy hamar bekerültünk a CSEPP-TV be lakossági bejelentés formájában. A helyi punkok kitüntettek figyelmükkel, mindig ott rohadtak nálunk és itták halálra magukat. Asi ekkortájt lépett be a történetbe, Bundi hozta ide. Hatalmas talentuma hamar kamatozódni látszott. Az első fellépés a SZEPI kocsma matinétermében volt. Joe és Asi itt kapott rá a koncert előtti leittasodásra, azóta ezt szeretik... Tódi és Bundi: Tódit kirúgtuk, mert nem jött el egy marhafontos koncertre. Azóta már megbocsájtottunk... Utána Bundi dobolt nálunk , de neki is menni kellett... NEKI is megbocsátottunk... 1999 tavaszán a zenekar a mélypontján volt.

Folytatás hamarosan...

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tenyei József "Joe"
ének
gitár
Perecz Attila "Asi"
gitár
Vastag György "Vasti"
basszusgitár
Haraszti Dávid "Dave"
dob