Bejelentkezés

x
Search & Filters

Backyard Babies

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1987

További képek

Biográfia: 

Backyard Babies egy Punk Rock banda a Svédországi Nassjö-ből. 1987-ben alakultak, 5 stúdió albumot készítettek, és megnyerték svéd Grammy-t. Mára az együttes áttette székhelyét Stockholmba.

Nagyrészt nekik tulajdonítható, hogy népszerűsítik a mocskos rock-ot Skandináviában és egyben Svédországban, melynek népszerűsége a mai napig növekvő tendenciát mutat. Nekik köszönhető a stílus elterjedése az Egyesült Királyságban is. A „Minus Celsius” számuk az egyetlen bonus track a Guitar Hero III-ban, amely letölthető a Guitar Hero World Tour-ban.

Az 1987-ben alakult Backyard Babies eredeti felállása a következő: az énekes , basszusgitáros Nick Borg , a gitáros Dregen, a gitáros Johan Blomqvist és a dobos Peder Calrsson állt.

Tobbas Fischer hamarosan felváltotta a frontembert Nick Borg-ot és Blomqvist váltott basszusra. Nevet változtattak Backyard Babies-re és 2 új demot készítettek, valamint több országos turnét is szerveztek. A debütáló EP címe: Something to Swallow, 1993-ban a Megarock Records kiadásában jelent meg.

Backyard Babies Diesel & Power néven kiadta első albumát 1994-ben. A zenéjükben megtalálhatóak a blues, rock és punk elmei. Az debütáló album mellett zenekar kiadott egy kislemezt is „Electric Suzy”( Elektromos Suzy) és a Taxi Driver-rel (Taxi sofőr) a Hanoi Rocks zenekarral. Nem sokkal később, az album után a gitáros Dregen megalapította garázs rock zenekarát „The Hellacopters” néven. Dregen két albumot jelentett meg a Hellacopters-szel a „Supershitty to the Max” (1996) és a Payin the Dues ( 1997) néven.

A Backyard Babies újra egyesült 1997-ben, melyet egy szerződéssel egyesítettek az MVG Records-szal. Ők készítették el a legtöbbet kritizált albumot a Total 13-at. A kritikusok kedvezően fogadták, és a New York Dolls-hoz, Ramones-hoz és The Damned-hez hasonlították. A turné fogadtatása az Egyesült Királyságban pozitív volt. Kiadtak egy kislemezt a „Bombed (Out of my mind) és a B oldalon a Rocker számban közös duettet adtak elő a Hanoi Rocks frontemberével, Michael Monroe-val. Következő kislemezük az „Is it still alright to smile” néven került kiadásra. A B oldalon pedig a „Babylon” című szám a Faster Pussycat-től, Gingerrel a Wildhearts-ból, és Nicke Anderssonnal. 1998-ban még turnéztak egyet utoljára az Egyesület Királyságban Alice Cooper-rel.

A Babylon dalban együttműködő Dregen, Ginger és Nicke Andersson Supershit 666 néven létrehozott egy projektet, mely egy hat lemezes EP volt 1999-ben. Dregen viszatért a Backyard Babies-hez és turnéztak egyet az Egyesült Királyságban, ezúttal az AC/DC -vel.

A Babies ezután jelentette meg a Total 13 albumot követő, Making Enemies Is Good címmel új albumot, mely némely kritika szerint „ellenőrzött káosz” jellemzi, nem úgy mint az előbbi lemezeket. Két szám is felkerült a lemezlistákra „The Clash” és a „Brand New Hate”melyet együtt írtak Gingerrel. Ezután a Motörhead-del indultak közös turnéra.

2002. Október 15-én a svéd újságok a gitáros Dregennel voltak tele. Egy klubból hazafelé (ahol ő dj-skedett), őt és barátját kirabolták, félholtra verték, állkapcsát eltörték. A zenekar folytatta a lemezfelvételt, kiadták a Stockholm Syndrome albumot 2003-ban, melyben visszatértek az erőteljesebb durva hangzáshoz. Az album megnyerte a Svéd Grammyt. Az albumból 3 kislemez is született „Minus Celsius” „A Song For The Outcast” and „Friends” néven.

2005-ben a banda Európában és az Egyesült Államokban turnézott a Social Distortion-nal . Az albumot People Like People Like People Like Us címen Nicke Andersson-nal és a Hellacopters-szel adták ki 2006-ban. Ebből két kislemez született „The Mess ( How could I Be So Wrong)” és a „Disfunctional Professional” . A Backyard Babies néven kiadott lemez 2008. augusztus 13-án látott napvilágot, amelyen az első szám a „Fuck Off and Die!, a második pedig a Degenerated , melyből készült egy animált videoklip.

Válogatás albumuk Them XX 2009-ben jelent meg a banda 20 éves fenállásának évfordulójára. A lemezhez tartozó turné volt az utolsó a zenekar életében.
 

Videók

  • Backyard Babies - Minus Celsius
  • Backyard Babies - The Clash
  • Backyard Babies - Brand New Hate
  • Backyard Babies - Roads
  • Backyard Babies - A Song For The Outcast
  • Backyard Babies - Dysfunctional Professional
  • Backyard Babies - The Mess Age (How Could I Be So Wrong)
  • Backyard Babies - Highlights
  • Backyard Babies - Look At You

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Nicke Borg
ének
gitár
Dregen
szólógitár
vokál
Johan Blomqvist
vokál
Peder Carlsson
dob