Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bang Tango

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1987

További képek

Biográfia: 

A Bang Tango egy amerikai funk-os töltetű hard rock/glam metal együttes.

Az együttes 1987-ben, Los Angelesben alakult meg, és még ugyanebben az évben leszerződtek az MCA lemezkiadóhoz. A csapat debütáló albuma, a ’Psycho Café’ 1989-ben jelent meg; és bár az MTV rongyosra játszotta a lemezen található ’Someone Like You’ című számot, a korongnak mégsem sikerült beküzdenie magát az akkori zene élvonalába.

Mindez nem szegte a csapat kedvét, és együtt játszottak egészen 1995-ig, mikor is feloszlott az együttes. A Bang Tango ’96-os újraegyesülése után két évvel ismét egy szétválás következett. ’99-ben már csak azért is újra összejöttek, hogy elindulhassanak egy országon belüli turnéra, amelyhez csatlakozott Joe Lesté; az eredeti basszusgitáros Kyle Klye (született: Kyle Keiderling); valamint a Kaliforniai-öbölből származó S.F. Altar Boys együttes punk rock gitárosa, Mattie B. A fellépés-sorozat sikeresnek bizonyult, és bár egy lemez is készülőben volt, végül nem adtak ki semmit. Lesté 2002-ben ismét megreformálta a bandát, habár ezáltal kevésbé ismert zenészek köré építette az együttest. Közülük többen is tagjai voltak Lesté modernebb hangzású alternatív-metal formációjának, a Beautiful Creatures-nek is.

Lestét állítólag rövid időre leszerződtették énekesnek az L.A. Guns-ba, de az ő vokáljával soha sem jelent meg albumuk. Lesté és Tracii Guns is készítettek két közös számot: az egyik a Def Leppard emlékalbumról (’Leppardmania’) származó ’Rock Brigade’ című feldolgozás volt, a másik pedig a ’Mr. Brownstone’ című Guns N’ Roses szám feldolgozása, amit az ’A Rock Tribute To Guns N’ Roses’ nevű albumon lehetett hallani.

Kyle Klye később a The Newlydeads-nek keresztelt együttesben tűnt fel, melyben a FasterPussycatből ismertté vált Taime Downe is játszott.
Mark Knight jelenleg legújabb projectjén, a Gravy-n dolgozik Mark Tremalgia társaságában. A Gravy 2003-ban jelentette meg bemutatkozó-albumát, a ’Bones’-t.

2010-ben a Bang Tango eredeti tagjai, Kyle Kyle, Tigg Ketler és Mark Knight interjút adott az argentin zenei újságíró Lucas H. Gordonnak, ahol az együttes újbóli összetoborzásáról beszéltek. Elmondásuk szerint a bandába Kyle Stevens-t visszavárják, de az első énekesüket, Joe Lestét nem. A megreformált együttes neve újonnan Bang Tango Redux lenne, ahol négy eredeti tag zenélne az új énekessel, Michael Demay-jel.

Videók

  • Bang Tango - Someone Like You
  • Bang Tango - Breaking Up A Heart Of Stone
  • Bang Tango - I Like It
  • Bang Tango - Live Life

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Joe Lesté
ének
Scott LaFlamme
gitár
Lance Eric
basszusgitár
Trent Anderson
dob