Bejelentkezés

x
Search & Filters

Blackmore's Night

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1997

További képek

Biográfia: 

A Blackmore’s Night egy angol reneszánsz folk rock együttes, amelynek élén Ritchie Blackmore gitáros és Candice Night énekes áll.

Az együttes gyökerei 1989-ig nyúlnak vissza, amikor Candice Night egy New York-i rockrádiónál dolgozott. Richie Blackmore-ral (akkori Deep Purple-taggal) egy futballmeccsen találkoztak először. Ezt követően Richie Blackmore és Candice Night a magánélet terén is egymásra találtak, és rádöbbentek, hogy mindketten szenvedélyesen vonzódnak a reneszánsz iránt.

Richie Blackmore 1993-ban otthagyta a Deep Purple zenekart, 1995-ben pedig a Stranger in Us All album jelentette első közreműködésüket. Ezt követően eldöntötték, hogy a reneszánsz zenét megpróbálják bevonni a kortárs zenébe, és megismertetni a mai közönséggel. Így 1997-ben megalakult a Blackmore’s Night, amelynek Candice Night lett fronténekesnője.

Bemutatkozó lemezük a Shadow of the Moon óriási sikert aratott kimondottan Európában. Ezt követő lemezeken, kimondottan a Fires at Midnight lemezen fellelhető a rockgitár-hangzás, s mindez továbbra is követve a folk rock vonalat. Az idők során Candice Night az ének mellett különböző reneszánsz hangszereket is bevont előadásába.

Az együttes reneszánsz fesztiválokon, vásárokon vett részt, emellett pedig egy kastélyturné keretén belül járta végig Európát.

Az együttes 2008 júniusában adta ki legújabb lemezét amely a Secret Voyage nevet viseli, a lemez középkori és kortárs dalokat tartalmaz.
2008 október 5.-én Candice Night és Richie Blackmore 19 év együttélés után házasságot kötöttek. Ez Blackmore negyedik házassága.

2010.-ben jelent meg Autum Sky névre keresztelt albumuk.
 

Videók

  • Blackmore's Night - Dancer And The Moon
  • Blackmore's Night - Christmas Eve
  • Blackmore's Night - Under A Violet Moon
  • Blackmore's Night - Wish You Were Here
  • Blackmore's Night - Village Lanterne
  • Blackmore's Night - Way To Mandalay
  • Blackmore's Night - Ghost Of A Rose
  • Blackmore's Night - Diamond And Rust

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ritchie Blackmore
domra
gitár
hurdy gurdy
mandolin
Candice Night
chanter
cornamuse
ének
shawm
tamburin