Bejelentkezés

x
Search & Filters

Blind Guardian

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1984

További képek

Biográfia: 

A Blind Guardian egy német power metal együttes, ami az 1980-as évek közepén alakult a németországi Krefeldben. Mielőtt felvették volna a Blind Guardian nevet, két demót jelentettek meg Lucifer’s Heritage néven 1985-ben és 1986-ban.

A kezdetekben a Blind Guardiant különféle szerzők prózája ihlette meg, például J. R. R. Tolkien, Stephen King és Michael Moorcock, valamint hagyományos legendák és epikák. A zenekart André Olbrich gitáros és Hansi Kürsch basszusgitáros/énekes alapították 1984-ben még Lucifer’s Heritage néven. Sorozatos tagcserék után 1987-re szilárdult meg a felállás Thomen Stauch dobos és Marcus Siepen gitáros csatlakozásával. Miután lemezszerződést írtak alá a No Remorse kiadóval, Blind Guardianre változtatták a nevüket.

A Blind Guardian első két albuma, a Battalions of Fear (1988) és a Follow the Blind (1989) stílusában inkább speed metal volt, mint az ezeket követő albumok. A Tales from the Twilight World című harmadik albumuktól kezdve a Blind Guardian fokozatosan egy kifinomult hangzás felé fordult, ehhez hozzá tartozott, hogy hatalmas kórusokat használtak, néha nagyzenekarokat, nagyban befolyásolta őket az angol Queen zenekar is.

A Blind Guardian zenéje a staccato gitárokkal és dupla lábdobbal a power metal jellemvonását tükrözi, olyan stúdió technikát használnak, amely segítségével egy sűrű epikus hangot hoznak létre. Ez a technika különösen figyelemre méltó a gitár és az ének részeknél, egy hatalmas sereg zenész benyomását keltve ezzel, akik harmóniában és összhangban játszanak az énekkel.

André Olbrich gitárost a Guitar World magazin a 76. helyre rangsorolta a "100 legnagyobb metal gitáros" listáján.
 

Videók

  • Blind Guardian - Valhalla
  • Blind Guardian - Another Stranger Me
  • Blind Guardian - A Voice In The Dark
  • Blind Guardian - The Bard's Song
  • Blind Guardian - Mirror Mirror
  • Blind Guardian - Nightfall
  • Blind Guardian - Last Candle

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Hansi Kürsch
ének
André Olbrich
gitár
Marcus Siepen
gitár
Frederik Ehmke
dob
ütőhangszerek
fuvola
Oliver Holzwarth
basszusgitár
Michael Schüren
billentyűsök
zongora
Pat Bender
billentyűsök
effektek