Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bohemian Betyars

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

A Bohemian Betyars zenekar 2009 hajnalán alakult, amikor még a macskák is aludtak. Az énekes (Szűcs Levente), és a villanygitáros (Mihályfi Máté), egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után, az árokparton muzsikálva kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül toboroztak még egy hegedűst (Palágyi Máté), egy saxofonost (Hajnal Ferenc), egy bőgőst (Fehér Gábor), és egy dobost (Fellegi Kristóf). Ezzel meg is született a hat tagból álló elmebeteg zenekar.

A hegedűs, és a bőgős népzenei/néptáncos múltját összekeverték a többi tag rockos, alternatívos vonalásal, beleöntötték egy nagy kondérba, majd megfűszerezték a punk, a ska, és a cigány/balkáni népzene elemeivel. Két órás közepes lángol való főzés után kész is lett a hamisíthatalan gulyásleves, ami köztudottan kétszer csíp.

A név kiválasztása nehéz feladat volt, hiszen tükröznie kellett a zenekar irányvonalát. Több név is felmerült (Bukake Party, Manouch Cuci, Super Taranta, Panel Palinka), de a végső voksot a Bohemian Betyars mellett tettük le, utalva ezzel a bohém, művész életmódra, és a magyar hagyományokra.

Mostanában már mi is nagyon sokat zenélünk, mint ahogy a macskák is igen szaporák. Koncertjeinken saját számok mellett Gogol Bordello feldolgozásokat is játszunk, de megszólalnak a RATM , és egyéb nagyhatású zenekarok klasszikusai is. A hangulatot a maguk módján őrült zenekartagok mellett a lendületes, pörgős számok szokták garantálni, a tombolók a zenekar tagjaival egyetemben rendszerint az árokban ébrednek reggel. Végezetül, ha lenne két kívánságunk az aranyhaltól, akkor az egy ki nem fogyó pálinkáshordó, és egy mindenre táncoló, enyhén ittas közönség lenne.

Videók

  • Bohemian Betyars - Megjöttek a fiúk
  • Bohemian Betyars - Szembogár

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szűcs Levente
ének
ritmusgitár
Palágyi Máté
hegedű
vokál
Mihályfi Máté
szólógitár
vokál
Hajnal Ferenc
szaxofon
Fehér Gábor
bőgő
vokál
Fellegi Kristóf
dob