Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bring Me The Horizon

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A Bring Me the Horizon egy brit metalcore együttes, amit 2004-ben, a yorkshire-i Sheffieldben alapítottak. A zenekar tagjai Oliver Sykes (ének), Lee Malia (szólógitár), Jona Weinhofen (ritmusgitár), Matt Kean (basszusgitár) és Matt Nicholls (dob). A zenekarnak három kiadóval is van szerződése: Angliában a Visible Noise Records, az USA-ban az Epitaph Records, Ausztráliában pedig a Shoch Records jelenteti meg a munkáikat. A csapat neve a ’Pirates of the Caribbean’ film első részének a végéről származik, amikor Jack Sparrow kapitány a következőt mondja: „Now…Bring me that horizon.” A zenéjükre sokak szerint a grindcore, a death metal és az emo stílusok hatottak. A zenekar nevéhez három stúdióalbum, egy középlemez és egy remix album fűződik.

Megalakulás és debütálás (2004-2007)

A Bring Me the Horizon 2004-es megalakulásuk után nem sokkal kiadta a ’Bedroom Sessions’ című demót. Oli Sykes dobosként és énekesként már előzőleg is tagja volt egy metal együttesnek, amit „Purple Curto”-nak hívtak. Barátjával, Neil Whitely-val együtt kiadtak négy dalt, és átmenetileg szerepeltek a parodikus hip-hop zenekar, a Womb 2 Da Tomb fellépésein (ahol Sykes fivére, Tom, és a BMTH dobosa, Matt Nichols is játszott). 2006-ban az együttes az akkoriban vadiúj Thirty Days of Night Recordsszel kötött szerződést. A zenekar 2004. október 2-án kiadta a bemutatkozó középlemezt ’This Is What the Edge of Your Seat Was Made For’ címmel. Az EP jelentős ismertséget hozott nekik; még a brit albumlistán is a 41. helyre kerültek fel.

A ’Count Your Blessings’ című első nagylemezük az Egyesült Királyságban 2006-ban, az USA-ban pedig 2007-ben jelent meg.

’Suicide Season’ és tagcsere (2008-2009)

A Bring me the Horizon Fredrik Nordströmmel együtt Svédországban vette fel a második stúdióalbumot, a ’Suicide Season’-t. Ezzel az albummal indultak első önálló turnéjukra az USA-ban, majd 2008-ban a „Warped Tour” nevű turnén is felléptek. 2008 májusában a Bring Me the Horizon volt a felvezető produkció az I Killed The Prom Queen ausztrál búcsúkoncertjein, de ugyanitt a The Ghost Inside és a The Red Shore is felléptek előzenekarként. Bár a turné csupán kilenc napig tartott, egy pillanat alatt elkapkodták rá a jegyeket. A ’Suicide Season’ Amerikában (Epitaph) 2008. szeptember 18-án jelent meg, míg Európában (Visible Noise) szeptember 29-én került a boltokba, ezzel a reklámszöveggel: „September is Suicide Season”.

Az együttes részt vett a 2009-es „Kerrang!” turnén, olyan nevek mellett, mint a Black Tide, a Dir en grey, az In Case of Fire és a Mindless Self Indulgence. Emellett csatlakoztak a Thursday, a Cancer Bats, a Four Year Strong és a Pierce the Veil zenekarokhoz a 2009-es „Taste of Chaos” turné amerikai szakaszán, amely februártól áprilisig tartott. Ez volt az a március, amikor Curtis Ward gitáros kilépett az együttesből. Az ausztrál származású gitáros, Jona Weinhofen – aki előzőleg a Bleeding Through és az I Killed The Prom Queen tagja volt – előbb csak ideiglenesen, később pedig állandó tagként lépett Curtis helyére. 2009 októberében Oliver Sykes és az Architects énekese, Sam Carter között megrendeztek és felvettek videóra egy verekedést. A YouTube-on megosztott videó több Bring Me the Horizon rajongót arra késztetett, hogy fenyegető leveleket küldjön Carternek. Carter egy későbbi Kerrang!-nak adott interjúban tisztázta, hogy a jelenetet mindkét zenész viccnek szánta.

2009 novemberében a Bring Me the Horizon kiadta a ’Suicide Season’ remixelt változatát, ami a ’Suicide Season: Cut Up!’ nevet kapta. Az album létrejöttén olyan zenészek és producerek dolgoztak, mint Ben Weinman, Sonny Moore, a L’Amour La Morgue, a Utah Saints és Shawn Crahan. Ebben az évben Sykes vendégelőadóként is szerepelt az Admiral’s Arms ’Dawn of the New Age’ című dalán, ami a 2009 novemberében kiadott ’Stories Are Told’ című középlemezen is felbukkant.

There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret (2010 - napjainkig)

Az együttes harmadik nagylemeze, és egyben első olyan albuma, amin Jona Weinhofen gitározott, 2010. október 4-én jelent meg ’There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret’ címmel. A korong a Billboard 200-as toplista 17. helyén debütált az USA-ban, míg Nagy Britanniában a 13. volt a UK Album Charton. Az ausztrál toplistán, az UK Rock Charton és a UK Album Charton az első helyet is megszerezte magának. A kiváló ausztrál helyezés eléréséhez csupán 3.600 eladott lemezre volt szükségük, ami az ausztrál toplisták történetében a legalacsonyabb érték, mellyel valaha első lett egy album. 2010-ben a zenekar tagjai (Jona Weinhofen, Lee Malia és Oli Sykes) vendégszerepeltek az ausztrál rapcore banda, a Deez Nuts ’This One’s For You’ című lemezén (Sykes énekelt is az ’If You Don’t Know Now You Know’ című dalban). A Bring Me the Horizon harmadik albumáról öt kislemez származik, ezek: ’It Never Ends’, ’Anthem’, ’Blessed with a Curse’, ’Visions’ és ’Alligator Blood’, melyek mindegyikéhez videoklip is készült. Hogy az új lemez marketingkampánya azonnal elindulhasson, a zenekar a Cancer Bats és a Tek-one kíséretében kisebb, hangulatos helyeken lépett fel egész Anglia-szerte.

2011 áprilisában a Bring Me the Horizon egy európai turnéra indult. A koncertek az Egyesült Királyságban indultak; itt a Parkway Drive és az Architects volt a támogatásuk. Angliában a The Devil Wears Prada szolgált előzenekarként, míg a kontinens egyéb pontjain ezt a szerepet a dubstep stílusú Tek-one töltötte be. A turné nagy sajtóvisszhangot kapott: az együttes történelmében a legnagyobb turnénak nevezik, sőt, a Rock Sound magazin szerint az év koncertsorozata volt. A turné azonban nem volt zökkenőmentes. Április 28-án, mikor az együtt utazó zenekarok focimeccset vívtak egymás ellen, Matt Nicholls eltörte a karját. Ahelyett, hogy lemondták volna a turnét, Dan Searle, az Architects dobosa vállalta a helyettesítést, ám emiatt a Bring Me the Horizon set-listáját meg kellett felezni. Szintén azon a napon történt, hogy a bristoli O2 akadémián a Parkway Drive előadása közben beállt egy áramszünet, így a Bring Me the Horizon egy négy dalból összeállított akusztikus minikoncertet adott (’The Sadness Will Never End’ , ’It Never Ends’, ’Suicide Season’ and ’Chelsea Smile’). A turnét augusztus 31-étől október 4-éig meghosszabbították egy amerikai szakasszal, amiben a régi partnerek, a Parkway Drive és az Architects mellett a Deez Nuts is fellépett. A negyedik single, ill. videoklip, a ’Visions’, augusztus 23-án jelent meg.

Decemberben a Machine Head egy aréna-turnét tervezett a Bring Me the Horizon felvezetésével, ám a bemelegítő zenekarok között a Devil Driver és a Darkest Hour is helyet kapott. Oliver Sykes kijelentette, hogy ezek lesznek az együttes utolsó európai fellépései mielőtt visszatérnek a stúdióba, hogy elkészítsék a negyedik nagylemezüket.

Videók

  • Bring Me The Horizon - Go To Hell, For Heaven's Sake
  • Bring Me The Horizon - Sleepwalking
  • Bring Me The Horizon - Shadow Moses
  • Bring Me The Horizon - Alligator Blood
  • Bring Me The Horizon - Chelsea Smile
  • Bring Me The Horizon - The Sadness Will Never End
  • Bring Me The Horizon - It Never Ends
  • Bring Me The Horizon - Diamonds Aren't Forever
  • Bring Me The Horizon - Visions
  • Bring Me The Horizon - Blessed With A Curse

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Oliver Sykes
ének
billentyűsök
Lee Malia
szólógitár
Jona Weinhofen
ritmusgitár
billentyűsök
vokál
Matt Kean
basszusgitár
Matt Kean
dob
ütőhangszerek