Bejelentkezés

x
Search & Filters

Crossholder

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A „Crossholder” egy Klasszikus Heavy Metal együttes, munkássága egy koncepciós projectre alapszik.

Güzünek, egy régi projectje porosodott az agyában és egy ősrégi, 1992-es házi felvételen. Előadta terveit, amit a srácok egyöntetűen elfogadtak, a „Crossholder” együttes névvel együtt.
 
Ez egy koncepciós terv, mely egy regényt és ennek alapján, zenés látványprodukciót foglal magába.

Güzü, 2008 Decemberére megírta a „Crossholder, az idő fogságában” címmel, 292 oldalas regényét. A regény minden fejezete (13) egy dal szövegével kezdődik, majd az adott fejezet következik és minden fejezethez egy illusztráció is tartozik.

Koncerteken úgy vannak előadva a dalok, hogy aki az elejétől a végéig ezeket meghallgatja, egy összefüggő történetet hall, lát Crossholder-ről, egy emberről, aki a jövőből érkezik a középkorba és megalapítja a „Templomos lovagrend”-et.

A történetet csak az tudja igazán megérteni, aki ellátogat egy „Crossholder” koncertre, ugyanis látványshow-ról van szó! Miközben a banda játszik, a színpadon a történet jelenetei elevenednek meg, harcok, színházi jelenetek formájában.

Jelenleg az első lemezüket készítették el, ami New York-ban lett maszterizálva és 2010.12.17-e óta már a magyar piacon is kapható, több száz üzletben, mint az Auchan, Cora, Media Markt, Saturn, az Alexandra kiadó boltjaiban és természetesen a Rock és metál boltokban is. A lemez érdekessége még az, hogy a dalok között nincs szünet, hanem effektusok, csatazajok vannak.

Emellett, természetesen, angol nyelven is megjelenik az album, ugyanis a külföldi érdeklődők is szép számban vannak jelen, eme egyedi projectet illetően.

A Crossholder épp egy sikeres Thaiföldi turnén van túl, mely 2011 Május 13-án kedődött és Máj.27 ért véget. Öt koncertjük volt, melyből három Bangkokban és kettő Pattayán került megrendezésre.

A turné első koncertjét a „Rock TV.” Bangkok-i partnercége, a „Raga Omage Production”rögzítette, de a tagok is mindent lefilmeztek, több kamerával, melyből egy rövid turnéfilm készült, melyet a „Magyar Rock TV”-ben láthat majd a nagyérdemű.

2011-ben turnéztak a Pokolgéppel, a norvég Thunderbolt-al, A Tirana Rockers-el, az Akelával is.

 

Videók

  • Crossholder - Harcolj

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szaládi Károly "Devil"
ének
Tóth Károly "Carlos"
gitár
Szávai "Gery" Gergő
gitár
Gondosch János "Güzü"
basszusgitár
vokál
Vaczó Gábor
dob