Bejelentkezés

x
Search & Filters

Darkest Hour

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

1995-ben alapította Mike Schleibaum (gitár), John Henry (ének), Raul Mayorga (basszus) és Matt Maben (dob), ez a felállás a következő évben, azaz 1996-ban kiadott egy demót, melyet Darkest Hour-nak neveztek el.  Első EP-jüket, a The Misanthrope-t in 1996-ban adták ki a Death Truck Records segítségével. Ezt követően egy kisebb várakozás következett, hisz következő EP-jük, a The Prophecy Fullfiled csupán 1999-ben látott napvilágot, a várakozáshoz egy tagcserének is köze volt, hisz az eredeti basszusgitáros, Raul Mayorga helyére Billpus Allen került.

Ugyan nem sokkal az EP megjelenése után ismételten tagcsere következett (ezúttal a dobos személye változott), ez nem állíthatta meg őket abban, hogy új albumot rögzítsenek, mely 2000-ben jelent meg The Mark of the Judas címmel a M.I.A. Records gondozásában. Ezen albumon már öt ember dolgozott, hisz időközben a gitárosok száma kettőre nőtt. Ezt a lemezt manapság már nem gyártják, így nagyon szerencsésnek érezhetik magukat azon rajongók, akik birtokolnak egyet.

Nem sokkal a kiadás után a kiadójuk csődbe ment, de szerencséjükre a Victory Records felfigyelt rájuk s sikeres debütálásuk után, így a második lemezük, a So Sedated, So Secure már 2001-ben megjelenhetett. Remixelt változata 2006-ban került a boltok polcaira. Szinte rögtön a kiadás után Billups, a basszista elhagyta a zenekart, helyére Paul Burnette került, illetve Ziomek is elhagyta a zenekart, az ő helyére 2002-ben érkezett a pótlás Parrish barátja, Kris Norris személyében, a turné után rögtön visszatértek a stúdióba.

2003-ban meg is érkezett ennek az eredménye. A Hidden Hands of a Sadist Nation, mely album eltérően a többitől már nem metalcore, hanem sokkal inkább melodic death metal, mely stílust ma is képviseli a zenekar. Egy limitált kiadású DVD is készült, mely tartalmaz egy alternatív klipet a The Sadist Nation című dalhoz, egy bonusz videót és pár érdekes képet a korábbi turnéjaikról. Ezen albumunk egyébként lehetővé tette, hogy a következő évi Ozzfesten részt vegyenek.

Negyedik lemezük, a Undoring Ruin 2005-ben jelent meg, 8.484 eladással az első héten ezen albumuk bekerült a Billboard 200-as listájára a 138-adik helyen, ettől fogva mindegyik lemezük rákerült erre a listára. 2007 elején visszatértek a stúdióba, melynek eredményét még az év nyarán hallhattuk. A Deliver Us több dala is videojátékokban kapott szerepet. 2008-ban Kris Norris elhagyta a zenekart, nem sokkal a kilépését követően Mike Carrigan csatlakozott a zenekarhoz, majd bejelentették, hogy hamarosan egy új lemez készítésébe fognak.

2009 júniusában jelent meg a The Eternal Return, kiadását követően rögtön turnéra indultak és hosszú hónapokon át járták az utakat, több zenekar mellet is fellépve. Amint azt már megszokhattuk, nem kellet sokat várni, míg visszatérnek a studióba, így 2011-ben már meghallgathattuk a The Human Romance-t. Néhány nézeteltérés miatt új kiadohóz szerződtek, az E1-hez. Alig több, mint fél évvel a kiadást követően a dobos, Ryan Parrish kivált a zenekarból, helyére pedig Timothy Java került. Fél év múlva, azaz 2012 júniusában a basszista, Paul Burnette is kilépett, helyé Aaron Deal került.

2013-ban láttak neki a következő lemez munkálatainak, a felvétel közben ismételten dobos csere következett, az új tag pedig Travis Orbin lett. Júniusban szerződtek a Summerian Records-sal, erre káét hónapra meg is jelent a nyolcadik lemezük, mely a Darkest Hour nevet kapta. Stílusa sokkal inkább melodic metalcore, mintsem melodic death metal.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Mike Schleibaum
gitár
John Henry
ének
Michael Carrigan
gitár
Aaron Deal
basszusgitár
Travis Orbin
dob