Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Day To Remember

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

Az A Day to Remember egy amerikai rockegyüttes a floridai Ocala városából. A zenekart 2003-ban alapította Tom Denney gitáros és Bobby Scruggs dobos; napjainkig már négy stúdióalbummal, kilenc kislemezzel és nyolc viedoklippel büszkélkedhetnek. Az együttest leginkább a metalcore és a pop punk stílusok szokatlan ötvözéséről ismerik a zenekedvelők.

A kezdetek és az első album (2003-2006)

Miután a tagok kipróbálták magukat az ocalai zenei felhozatal egyes zenekaraiban, Jeremy McKinnon énekes, Neil Westfall és Tom Denney gitárosok, Joshue Woodard basszusgitáros és Bobby Scruggs dobos 2003-ban összeültek, hogy létrehozzák a közös projectjüket. Nem sokkal később elindultak első „csináld magad” jellegű turnéjukra – a több mint 200 fellépés meg is hozta a hírnevet az új együttesnek. Hamarosan leszerződtette őket az Indianola Records, akiken keresztül 2005 májusában kiadták az első nagylemezüket, az ’And Their Name Was Treason’-t.

A Victory Records-ös korszak és a ’For Those Who Have Heart (2006-2008)

Nem sokkal az után, hogy szerződést kötöttek a Victory Recordsszel, az együttes az új dobossal, Alex Shellnuttal együtt elment a Zing Studios-ba, hogy felvegyék a második nagylemezt.

A 2007 januárjában megjelent ’For Those Who Have Heart’ 17. volt a Billboard Top Heatseakers listáján, illetve 43. a Top Independent Albums charton.

A Day to Remember 2008 januárjában koncertezett először az Egyesült Királyságban, majd a 2008-as Kerrang! Awards díjkiosztón „a legjobb nemzetközi új előadő” címre jelölték, ám veszített a Black Tide-dal szemben. Ezt követően volt egy hosszúra nyúlt turnéjuk a Silverstein, a The Devil Wears Prada és a Protest Hero oldalán (ez utóbbi félúton kiszállt a sorozatból; a helyüket A Static Lullaby vette át). Mikor a közös koncertek véget értek, az együttes az irvine-i Verizon Amfiteátrumban lépett fel a Bamboozle Left nevű fesztiválon. A következő állomásaik között említhetjük májusban a Bamboozle Fesztivált (Kelet-Rutherford, New Jersey), júniusban a Download Fesztivált, és a 2008-as Vans Warped Turnét. Ez utóbbi előtt a Devil Wears Prada és az Alesana kíséretében léptek fel, a rendezvény bemelegítő szakaszában. 2008 derekán a zenekar az „Easycore” turné minden állomásán megjelent, méghozzá a Four Year Strong, a Crime in Stereo és az International Superheroes of Hardcore együttesek mellett.

A ’Homesick’ és Denney távozása (2008-2010)

2008 októberében az első albumuk, az ’And Their Name Was Treason’ egy feliújított, feljavított verzióban került a boltokba, ezúttal ’Old Record’ néven. 2008 decemberében a Day to Remember Ausztráliában turnézott a Parkway Drive, a Suicide Silence, a The Acicia Strain és a Confession oldalán. A 2008-as, szintén ausztrál földön tartott „Sweatfest” (Parkway Drive) turnén A Day to Remember teltházas koncerteken lépett fel Sydney-ben, Melbourne-ben, Brisbane-ben, Perthben és Adelaide-ben. Még ugyanennek a hónapnak a végén sikerült elkészíteniük a harmadik stúdióalbum, a ’Homesick’ felvételeit. A lemez 2009. február 2-án jelent meg Európában, de egy nappal később Amerikában is. A Billboard Top 200 listán 21. volt, a Top Independent Albums pedig egyenesen az első helyre emelte. Később a Rolling Stone magazin akkori száma a legjobb negyven album közé sorolta, méghozzá a 21. helyen. A ’Homesick’ 2010 júliusáig már több mint 200.000 példányban kelt el. 2009 februárjában – két teltházas brit koncertsorozat után –az együttes Európa felé vette az irányt – ekkor léptek fel először Németországban, ahol a Kenai és a For The Fallen Dreams vezette fel őket.

2009 márciusa és áprilisa között a zenekar a Sky Eats Airplane és az Emarosa oldalán turnézott.

2009. június 2-án az együttes bejelentette, hogy Tom Denney kilépett a köreikből; az indoklás szerint Denney több időt akart szenteli a házasságának, a családjának és saját zenei stúdiójának. Denney többek között olyan előadók zenéit vette fel, mint a The Starlight Getaway; a Dang! We're on Fire; vagy a We Are Defiance, de számos szóló produkció is itt került lemezre. Bár Denney véglegesen kiszállt az együttesből, a dalírásban továbbra is segédkezik. Utóda a Four Letter Lie egykori tagja, Kevin Skaff lett.

A ’The Downfall of Us All’ című számuk a Rock Band videojáték-sorozat egyik letölthető számává vált, míg az ’NJ Legion Iced Tea’ 2009. július 9-étől a Guitar Hero World Tour része lett.

2009 december 16-án a Day to Remember kiadott egy karácsonyi lelkületű kislemezt ’Right Where You Want Me to Be’ címmel. A SantaMosh.com weboldalon egy hozzá tartozó videoklip is megjelent.

’What Seperates Me from You’ (2010 – napjainkig)

A zenekar fellépett a 2010-es ausztrál Soundwave fesztiválon. Márciusban Nagy-Britannia következett, ahol az Architects és a Your Demise volt az előzenekaruk. Az Észak-Amerikában megrendezett „Toursick” sorozatot március 31-étől május 18-áig az August Burns Red, a Silverstein, az Enter Shikari, a Veara, és a Go Radio támogatásával járták végig. Július 14-én az MTV.com megosztotta a világgal a ’Homesick’-ről származó ’Have Faith in Me’ című dal videoklipjét.

A Victory Records elmondása szerint a negyedik stúdióalbum, a ’What Seperates Me From You’ kiadását 2010. október 26-ára tervezték. A lemezt a floridai Ocalában, a Homesick producerével, Chad Gilberttel készítették el; 2010. július 23-ára az összes munkálat befejeződött.

Az új album első kiragadott single lemeze, az ’All I Want’ és a hozzá tartozó videoklip 2011. január 6-án debütált az MTV-n.

Videók

  • A Day To Remember - The Downfall Of Us All
  • A Day To Remember - All I Want
  • A Day To Remember - The Plot To Bomb The...
  • A Day To Remember - Since U Been Gone
  • A Day To Remember - The Danger In Starting A Fire
  • A Day To Remember - 2nd Sucks
  • A Day To Remember - All Signs Point To Lauderdale
  • A Day To Remember - Right Where You Want Me...
  • A Day To Remember - Have Faith In Me
  • A Day To Remember - Mr. Highway's Thinking About...

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jeremy McKinnon
ének
Kevin Skaff
szólógitár
vokál
Neil Westfall
ritmusgitár
vokál
Joshua Woodard
basszusgitár
vokál
Alex Shelnutt
dob