Bejelentkezés

x
Search & Filters

Depresszió

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000

További képek

Biográfia: 

Az egyik legnépszerűbb hazai Rock zenekarnak számító Depresszió 2000 januárjában adta első koncertjét 4 tagú formációban. Ezt tekintjük a hivatalos indulásnak. Az első, Tiszta erőből című lemez megjelenése után turnéra indult a zenekar a Tankcsapda vendégeként. Számos klub és fesztiválkoncert után

2002-ben elkészült az Amíg tart c. lemez. Ekkor került sor az első önálló turnéra, és ekkor készült el az első videoklip is, a Lásd! (amit neked szántak) c. dalra.
Az egyre népesedő rajongótábornak köszönhetően sorra teltházas koncerteket adott a zenekar.

2004 nyarán már a hazai fesztiválok kihagyhatatlan produkciójaként készítette el, Egy életen át című lemezét a csapat.

2005 tavaszán számos közönség és szakmai díj elnyerése, valamint az album sikerei után már az ország egyik legnépszerűbb rock zenekaraként bonyolította le fennállásának 5 éves jubileumát ünneplő turnéját a Depresszió, melynek legnagyobb önálló fellépésére a budapesti Petőfi Csarnokban került sor. A teltházas koncert felvételét tartalmazó Depi Birth DayVD 2005 novemberében jelent meg DVD+CD formátumban.

2005 nyarán a Sziget-fesztiválon, a Hammerworld színpad leglátogatottabb koncertjét adta a csapat.

Az egyre nagyobb koncerttermeket megtöltő négyes 2006 tavaszán egy kislemezt jelentetett meg, Még1X címmel, ami a 2006 őszén megjelent Ébredés útján c. album előfutára volt és a Mahasz lista első helyén nyitott.

A közel másfél éves lemezbemutató országjárás legnagyobb bulijára 2007. 11. 17-én került sor a PeCsában, amit a Hammer Live Video Crew 8 kamerával rögzített. A Depresszió addigi leghosszabb és leglátványosabb koncertjét megörökítő felvétel 2008 tavaszán jelent meg De3,14 Live címmel, DVD formátumban.

A kiváló minőségű koncertfilmhez csatolva jelent meg a debreceni LOVARDÁS 2007. 11. 24-én készült koncertfelvétel audio CD formátumban.

2008 Decemberében jelent meg a zenekar ötödik stúdióalbuma. Az Egyensúly című lemez megjelenése után 1 éves turnéra indult a zenekar.

2009 szeptemberében új emberrel egészült ki a csapat, Pálffy (soda) Miklós személyében. A Sampleres, billentyűs háttérvokalista bevétele tovább bővítette a Depresszió zenei eszköztárát, ami egy gazdagabb hangzásvilágot eredményezett.

A 2010-ben jubiláló csapat Nincs jobb kor (Best of 2000-2010) című válogatása január 28-án jelent meg a Hammer World Magazin februári számának exkluzív mellékleteként. A több ezer rajongói szavazat alapján összeállított válogatás a zenekar 16 legjobb dalát tartalmazza újra masterizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzített verzióját, és 2 új dalt.

A sikerre való tekintettel, a csapat kiadója bolti forgalomban is elérhetővé tette a jubileumi korongot, amiből több mint 6000 példány kelt el.

2010 februárjában indult az 50 állomásos, 10 éves jubileumi turné, ami több mint 50.000 koncertlátogatót vonzott. A turné legnagyobb önálló fellépésére április 17-én, Budapesten, a Petőfi Csarnokban került sor. A koncert képét és hangját rögzítette a zenekar és a felvételekből DVD kiadvány készült, ami 2011. március 7 - én került a boltokba.

A jubileumi országjárás, és az azt megkoronázó, baráti zenekarokkal közösen létrehozott Royal Flush Fesztiválturné sikerei után, több mint 4 hónapra elzárkózott a zenekar a nyilvánosság elől, hogy teljes mértékben a készülő új lemezének megírására koncentrálhasson.

A Mahasz lista első helyén nyitó 10 éves jubileumi koncert DVD megjelenésével egy időben tért vissza a színpadokra a Depresszió.

A sikeres tavaszi és nyári turné lebonyolítása közben, Varga Zoltán producer segítségével készült el a Vízválasztó című hatodik stúdióalbum, a Super Size Recordingban. A zenekar legnagyobb szabású alkotása 2011. szeptember 5-től kapható. 2011 októberében indult a Vízválasztó turné.

 

Videók

  • Depresszió - Nem akarok elszakadni
  • Depresszió - Te vagy a szerem
  • Depresszió - A mi forradalmunk
  • Depresszió - Az én játékszabályom
  • Depresszió - Jön a reggel
  • Depresszió - Néha
  • Depresszió - Lásd!
  • Depresszió - Még1x
  • Depresszió - Kezdjük el !
  • Depresszió - Nincs jobb kor

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Halász Ferenc
ének
gitár
Hartmann Ádám
gitár
Pálffy Miklós
billentyűsök
sampler
vokál
Kovács Zoltán
basszusgitár
Nagy Dávid
dob