Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dorothy

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A Dorothy a 2011-es év végén alakult csajtrió. A lányok egy városban jártak ugyanabba a hangszerboltba, ahol később megismerkedtek, majd pedig elkezdtek közösen dolgozni. A pörgős, néha kemény, könnyen emészthető, dallamos és „lányos” – jó értelemben – punk-rock-ot toló banda 2013-ra tervezi első albumának megjelenését, melyre a dalokat folyamatosan írják. Közben rendszeresen koncerteznek, tavasszal a Road zenekar lemezbemutató turnéjának egyik vendégeként járják az országot.

2012 nyarán négy dalt rögzítettek stúdióban, melyeket folyamatosan tesznek közzé az interneten. Első dalukra, a Csajok, Pasik, Rock&Roll-ra készített slideshow 2012. augusztusában látott napvilágot a Youtube-on. Ezt követte az első klip novemberben, a Fejjel lefelé c. dalra, majd pedig decemberben megjelent még egy klipjük, melyet a Szívparancsolatra forgattak. A tavaszi turné előtt várható még a negyedik dal megjelenése is.

Dodo (ének, basszusgitár), Brigi (gitár) és Klo (dob) rendületlenül dolgoznak, hogy a Dorothy felülmúlja a 2012-es évét és még több helyre, még több emberhez eljusson a zenéjük.

Videók

  • Dorothy - Fejjel lefelé
  • Dorothy - Szívparancsolat
  • Dorothy - Csajok, Pasik, Rock&Roll

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Gere Dorottya
ének
basszusgitár
Blahó Brigitta
gitár
Kovács Klaudia
dob