Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ham&X

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A Ham&X [ejtsd: hemendeksz] egy budapesti rock 'n' roll zenekar, mely 2008-ban alakult.

A zenekar saját számok mellett feldolgozásként főleg a 70-80-as évek klasszikus magyar és külföldi rock, rock 'n' roll szerzeményeit vette fel repertoárjába. A fellépéseken az ismertebb slágereken túl ritkább, de ugyanakkor fülbemászó dallamú gyöngyszemek is elhangzanak. A Hobo és Radics művek mellett többek között P. Mobil, Bikini, Betrice, Deep Purple, Led Zeppelin és AC/DC számok is felcsendülnek a koncerteken. A saját zenék kivétel nélkül mind magyar szöveggel készülnek, és stílusukban változatosak a lendületesebb, motoros rock daraboktól a lassabb, dallamos számokig. A banda számára az igényes előadásmód és hangzás mellett fontos a közönség szórakoztatása, ezért a hallgatóság igényeihez igazítva igyekszik némi humort is csempészni a műsorba összemixelt egyvelegekkel (pl. Born to be wild + Áldozatunk fogadjátok) és pörgős, egyedi feldolgozásokkal.

A tagok egytől egyig rutinos, régóta játszó zenészek. A banda öt tagú: egy énekes, két gitáros, egy basszus és egy dobos. Összesen hárman is énekelnek - közülük egy hölgy is - ezzel változatos, színes hangzást eredményezve. Alkalmanként egy szájharmonikás vendégművész is kíséri az együttest a fellépéseken.

A Ham&X rendszeresen koncertezik: sok sikeres és kitűnő hangulatú koncerten van már túl. Játszott nagyobb közönség előtt több budapesti klubban, kollégiumban, szabadtéren olyan zenekarok előtt, mint pl. a Bëlga, a Tűzkerék XT, a Tengs Lengs, a Takáts Tamás DBB vagy a Hollywood Rose. Vendég énekes volt koncertjeinken már többek között Rudán Joe (Mobilmánia, P. Mobil, Pokolgép) is.

 

Videók

  • Ham&X - Miért fáj
  • Ham&X - Barakk-blues
  • Ham&X - XX. század (Beatrice)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Müller László
ének
gitár
Imrefi József
gitár
Andó Lajos
basszusgitár
Kaláka János
dob
Pető Szabolcs
billentyűsök