Bejelentkezés

x
Search & Filters

Heep Freedom - Uriah Heep Tribute Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2013

További képek

+36-30/911-8999 (Goron Irén)
+36-30/870-8112 (Körmendi Roland)
MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon

Biográfia: 

A Heep Freedom Magyarország egyetlen Uriah Heep tribute zenekara, mely a 2013. februári megalakulása óta számtalan sikeres koncertet adott. Missziójuk, hogy a 70-es évek legendás csapatának szerzeményeit minél többen megismerhessék, vagy akik igazán szerették a klasszikus nótákat, azok a koncerteken eredeti hangszerelésben, izgalmas előadásban hallhassák újra. Repertoárjuk javarészt a klasszikus érában született dalokból áll, de koncertjeiken megszólalnak a 80-as és 90-es években született szerzemények, illetve a Uriah Heep által mostanában ritkán játszott, és a közönség részéről rég hiányolt dallamok is helyet kapnak. 
A Heep Freedom a lehető legautentikusabban próbálja megidézni a klasszikus Uriah Heep koncertek hangulatát, így a gitárjáték, a Hammond orgona, a dob-basszus alapok, és a David Byron örökségéből táplálkozó ének mind erősíti ezt a törekvést.

A zenekar 2013. február 2-án tartotta első próbáját, így ez lett a Heep Freedom születésnapja. Maga az ötlet Várkonyi Imi basszusgitárostól jött még 2010-ben, amikor Forgács Joe gitárossal úgy döntöttek, hogy el kellene indítani egy Uriah Heep tribute bandát. Tervük megvalósításához azonban várniuk kellett, több mint két évet. Ekkor került a képbe Körmendi Roland énekes, aztán Galántai Zsolt dobos. Az első próba után nem sokkal Laki Zoli billentyűs által vált teljessé a felállás.

A bemutatkozó koncertre április 13-án került sor, és a 14 klasszikus UH dalból álló műsort jól fogadta a PeCsa Café közönsége. A következő nagyjából egy évben több tagcsere is történt, dobos posztra Szabó Zoli érkezett, aztán Körmendy Zoli billentyűs csatlakozott, végül pedig Tüdődi Gábor lett az új gitáros.

A stabil tagságnak köszönhetően a 2014-es évet végig koncertezte a banda. Megfordultak pár nevesebb fesztiválon, a Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon, az Egerszeg Fesztiválon, a SzeptEmber Feszten, meghívást kaptak és először játszottak vidéki klubokban, a kiskunfélegyházi Rocktárban, vagy a paksi Mirror Club Caféban, és rendszeresen léptek fel a fővárosban is, a Club 202 színpadán, a PeCsa Caféban, a Muzikumban vagy a Rockmúzeumban.

A Heep Freedom büszke arra, hogy vendégként olyan nagy nevű együttesek előtt zenélhetett, mint a P. Mobil, a Beatrice, vagy a P. Box.

Videók

  • Heep Freedom - Sunrise
  • Heep Freedom - Gypsy
  • Heep Freedom - Look At Yourself
  • Heep Freedom - Live at Club 202 (short version)
  • Heep Freedom - Time To Live

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Körmendi Roland
ének
Várkonyi Imi
basszusgitár
vokál
Tüdődi Gábor
gitárok
vokál
Körmendy Zoli
billentyűsök
hammond orgona
Szabó Zoli
dobok