Bejelentkezés

x
Search & Filters

Up The Irons

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

2008 tavaszán alakultunk azzal a céllal, hogy felelevenítsük az Iron Maiden koncertek fergeteges hangulatát, méghozzá - Európában egyedülálló módon - 3 szólógitáros felállással (mely a következő évre valósult meg). Énekesünk az a Táborosi Márk volt, aki akkoriban musicalénekesként tevékenykedett, majd később a Rocktenors formáció tagjaként a magyar X-Faktor döntőse lett. Az első felállással - Táborosi Márk (ének), Dombovári Márton (gitár), Hangódi Csaba (gitár), Vendégh Ádám (basszusgitár), Kaczvinszky Tamás (dobok) - több fővárosi és vidéki klubban adtunk sikeres koncerteket, valamint eljutottunk Horvátországba is. 90%-ban a legnagyobb klasszikusokat játszottuk.

2009 tavaszán több változás történt: csatlakozott hozzánk Kaczvinszky Zsolt mint 3. gitáros, majd Hangódi Csaba helyére Borka "Ház" Tamás érkezett, illetve Szabó "Szög" Gergely személyében egy billentyűssel gazdagodott a csapat. Ezzel a felállással léptünk fel először hazánk legnagyobb rock/metal rendezvényen, a Rockmaraton Fesztiválon, továbbá örömünkre szolgált, hogy eljuthattunk a Vajdaságba és a Felvidékre is. Ősszel egy "Iron Maiden tribute est" keretein belül - a másik 2 hazai vasszűz-tribute, az Iron Maidnem és a Mr. Eddie Krueger társaságában - egy ritkaságokkal megspékelt dalcsokrot adtunk elő a Wigwamban.

2009 végén Márk színházi elfoglaltságai miatt távozott a zenekarból. Helyét Nachladal "Nahi" István vette át, aki korábban a magyar metalszíntér egyik legkiválóbb bandájában, a Wisdomban énekelt. Időközben Csatlós Gábor lett a basszusgitárosunk. 2010-ben a saját bandáinkra koncentráltunk leginkább, így kevesebb koncertet adtunk. Felléptünk a Kiss Forever Band (Kiss tribute) vendégeként a Wigwamban, majd a Crazy Mamában megrendezett 2 éves születésnapi bulinkon közel 3 órán át szemezgettünk a Maiden-repertoárból. A 2010-es Rockmaraton Fesztivál nagyszínpadán közvetlenül Blaze Bayley (ex-Iron Maiden énekes) előtt zenélhettünk.

2010 őszétől Jósa "Yosha" Tamás lett az énekes, aki korábban már többször kisegítette a zenekart. Vele kiegészülve 1 éven át kb. fele-fele arányban játszottunk klasszikus és újkori dalokat, melynek tetőpontjaként a 2011-es Rockmaratonon a kultikus "Rock In Rio" fesztiválos Maiden koncert 10 éves évfordulója alkalmából előadtuk a buli teljes anyagát (azaz a "Brave New World Tour"setlistet).

2011 nyarán - szakmai és személyes nézeteltérések miatt - Dombovári Márton és a többiek útjai (Szög kivételével) különváltak. Az év decemberében az Up The Irons újult erővel tért vissza a 80-as évek klasszikus Maiden műsorával, korhű fellépőruhákkal, színpadi elemekkel és a következő tagsággal: Nachladal István, Dombovári Márton, Szadló "Laiho" Tamás, Kiss Donát, Pásztor "Dascov" András és Szabó Gergely. A "Golden Years" elnevezésű turnénkon koncertjeink nagy része egy-egy 80-as évekbeli Maiden turné setlistjére épült, így olyan számok is bekerültek repertoárunkba, melyeket mi játszottunk először a hazai Maiden tribute zenekarok közül, illetve néhány olyan dal, amit a Maiden soha nem adott elő élőben. 2012 januárjában, a Club 202-ben megrendezett "Hard Rock Tribute Farsang" alkalmával a Cry Free (Deep Purple tribute) vendégeként a teljes "Seventh Son Of A Seventh Son" lemezt eljátszottuk.

2012 nyarán - Bagó "Bagesz" Dániellel kiegészülve - ismét visszatértünk a 3 gitáros felálláshoz, és az "utolsó" Rockmaraton fesztiválon egy speciális "best of" műsorral léptünk fel.

2012 őszén, a 2 "True Heavy Metal Tribute Night" keretein belül egy az Iron Maiden 2008/09-es "Somewhere Back In Time", valamint a 2012/13-as "Maiden England" turnéműsora alapján készült setlistet adtunk elő.

Up The Irons!

Videók

  • Up The Irons - Running Free (live)
  • Up The Irons - Live (video mix)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Körmendi Roland
ének
Puskás Máté
basszusgitár
Szadló Tamás
gitár
Dombovári Márton
gitár
Pásztor András
dobok
Szabó Gergely
billentyűsök