Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Losing Season

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000

További képek

Biográfia: 

A zenekar magját Juhász Zsolt (gitár), Kabai Dániel (gitár) és Nedoluha György (basszusgitár) alapította 2000 körül. A formáció negyedik tagja egy darabig Nagy Dávid (Depresszió) dobos volt , de mivel nem akarta felaprózni magát két zenekara között, hamarosan kilépett. A hármas felállás sokáig megmaradt, dob és ének nélkül születtek és érlelődtek a saját dalok. 2004-ben csatlakozott a zenekarhoz Medve Balázs, a neverLAND énekes-gitárosa.

A zenekar ezután vette fel az "a Losing Season" nevet. A zene egyre komplexebb lett, a kezdeti heavy metal vonalat ekkor már sok death, hardcore és prog hatás színesítette. Jó pár kudarcba fulladt "találkozás" után 2006 nyarán került a dobos posztra Kovács "Stawy" Dániel a Gloaming zenekarból.

2006 novemberében a Denevér Stúdióban elkészült a zenekar első hivatalos hanganyaga, a "To Whom It May Concern" EP. Az EP munkálataiban is részt vevö Bokodi Bálint (Gloaming) 2007 tavaszán csatlakozott, így a zenekar hat fősre bővült.

Az ALS a 2007 májusában lezajlott Metalchamp tehetségkutatón eljutott a bécsi fordulóig, fellépett a Sziget Fesztiválon és a Pécsi Rockmaratonon, 2007 őszén pedig a Depresszió-turné vendégeként koncertezett országszerte. 2008 tavaszán a Hammer/EDGE Records gondozásában „hivatalos” kiadványként is megjelent az újrakevert, multimédiás résszel gazdagodott To Whom It May Concern EP.

2008 augusztusában ezer feletti nézőszámmal nyitottuk a Killswitch Engage Pecsás koncertjét, melynek kapcsán bekerültünk az MTV Hungary Headbangers Ball műsorába.

2010 áprilisában megjelent első nagylemezünk " Delirium Provides the Safest Shelter" címmel.
 

Videók

  • A Losing Season - Where Rain Is Never Gone
  • A Losing Season - Too Close To Silence

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Medve Balázs
ének
Bokodi Bálint
ének
Juhász Zsolt
gitár
Kabai Dániel
gitár
Nedoluha György
basszusgitár
Kovács Dániel
dob