Bejelentkezés

x
Search & Filters

Needless

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A zenekart 2004 telén alapították Dánszentmiklóson, ami még egy négy tagú otthoni projektként indult és szép lassan, 2014-re aktív csapattá nőtte ki magát a projekt. Zenéjük alapvetöen a dallamos thrash és death metal tradicionálisabb elemeiböl áll átszőve helyenként a black metal nyomasztó légkörével és némi progresszív elemmel. Mindezek keverednek az agresszió, a mitikus tematika és az emberiség nihilista szemlélődésének elegyével a dalszövegekben. 
 
2015. március 21-én adták ki az elsö számottevö kiadásukat már öt tagúra bövülve "The Dark Sirit of Ages" címmel, mely nagyon pozitív visszajelzésnek örvendett a kritikusok és a közönség köreiben egyaránt. A megjelenés után számos koncertet adtak olyan zenekarok társaságában, mint az Aggression, Nervosa, Nuclear, Dew-Scented vagy a Flotsam And Jetsam.
 
Az ezután bekövetkező kisebb szünet és tagcsere után a "Stalkers of Athanasia" címü kislemezükkel jelentkeztek, ami beharangozta a 2019. június 23-án megjelenő első nagylemezüket, a "Heresy"-t, amit már az elözö bekezdésben említett, mondhatni eredeti öt tagú felállásban készített el a csapat. Szintén rengeteg pozitív kritikát kapott mind itthon, mind külföldön.  
 
Jelenleg a folyamatos koncertezésen dolgoznak.  

Videók

  • Needless - Heresy (LP)
  • Needless - Stalkers of Athanasia (Single)
  • Needless - The Dark Spirit of Ages (EP)
  • Needless - On A Journey Sublunaris

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Forczek Àdám
ének
Fogl Botond
gitár
Bárány Tamás
gitár
Bánfalvi László
basszusgitár
Németh Zoltán
dob
Címkék: 
Needless