Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ölveti Blues Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

Az Ölveti Blues Band 1989-ben több éves nyugat-európai utca, és kocsmazenélés után, Amszterdamban alakult meg.

Kezdetben egyéni hangvételű, utcai produkciókkal szórakoztatták a város turistáit, őslakosait, ami egyben a megélhetésüket is jelentette. A különleges hangra, és az egyszerű, ám elementáris zenére nemsokára felfigyeltek a környező bárok, klubok tulajdonosai, és ettől kezdve a zenekar igazi színpadokon játszhatta kedvenc zenéjét.

A kialakult kapcsolatok révén Nyugat Európa nagy városaiban több sikeres koncertet adtak, míg 1990 tavaszán, a kedvező politikai változások lehetővé tették, hogy a banda visszatérjen Magyarországra.

1990- ben a három alapító tag: Boros György, Bujdosó András és Ölveti László hazatért, hogy az eredeti elképzelések szerint, egy rhythm & blues együttes alakításához zenészeket toborozzanak. Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.

A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja ) és az ország blues kocsmáinak.

1997-ben több - nyilvánosságra azóta sem hozott - stúdió munka után, a Crossroads records gondozásában kereskedelmi forgalomba került a Pocsolyába léptem címet viselő kazetta, melynek címadó szerzeményét a Takáts Tamás DBB. tolmácsolásában már az egész ország ismerte.

Az alapító tagok közül többen újra nyugatra távoztak, ahonnan új inspirációkkal tértek haza. 2003.-ban készült el a következő album, Jó reggelt Blues címmel. Az anyagot az RNR Media kiadó gondozta.

Tagcserék után 2008.-ban több nemzetközi bluesfesztiválon szerepelhetett a banda: a németországi 17. Rother Bluestage-on, valamint az Ausztriai Bourbon Street Fesztivál vendégeként. Több klubkoncertet adtak Prágában és Brnoban, ahová 2009-ben visszahívást nyertek egy 3-4 állomásos cseh miniturné jegyében.

2009. márciusi Rockinform magazin exkluzív cd mellékleteként megjelent az együttes harmadik albuma, Te és én címmel. 2009 júliusában Németországban és Ausztriában sikeresen vendégszerepelt az együttes, többek között Joe Bonamassa világhírű amerikai blues gitáros-énekes előzenekaraként!

A debreceni Ölveti Blues Band sikeres külföldi koncertek mellett  2009 -ben a Sziget blues színpadán, az internacionális szigetlakók előtt, majd a Magyar Dal Napján, valamint a XII. Bluespatika Jamboree Fesztivál Blues őrültek éjszakáján mutatta be tudását és igazolta, hogy a cívisváros nem csak a velük egyidős Tankcsapdát adta a hazai zenei életnek

2010 nyarán, sorozatos külföldi portyák: Németország, Ausztria, Lengyelország és Csehország jó nevű Jazz és Blues fesztiváljai, blueskocsmái ismerték meg az együttest!(Trostberger Jazz T(wo)day, Grosskarlbacher Lange Nacht des Jazz, Fieberbrunn-Riverhouse, Suwalki Bluesfesztivál, Stetson and Bourbon Festival)
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ölveti László
ének
szájharmónika
Vincze Krisztián
szólógitár
Kónya Levente József
ritmusgitár
ének
Pércsi Sándor
basszusgitár
vokál
Sándor Balázs
dob