Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ördögárok

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2007

További képek

Biográfia: 

Az Ördögárok zenekar hivatalos megalakulása 2007. február. 27-én alakult Dunaújvárosban.

Az elképzelések kialakulását követően a felállás: Vulmann Attila - basszusgitár, Szemenyei Ádám - gitár, Bodri Márton - gitár, Lakatos Gábor - ének, Kilyén Tamás - dob. A kezdeti évek a koncertezéssel és a dalok írásával teltek. Ezt az időszakot országszerte számos klub fellépés és néhány fesztivál szereplés jellemzi, első fesztivál szereplés között volt például a 2008-as EFOTT.

A születésnapi koncerteknek a zenekar otthona, Dunaújváros ad otthont és rendszerint fergeteges hangulatban telnek. Első mérföldkő a második születésnapi koncert, amely után a zenekar első turnéjára indul, sok koncerttel, új baráti ismertségekkel és az első nagylemez hanganyagának rögzítésével telik a 2009-es év, melynek augusztusában a mikrofon mögötti helycsere következtében az énekes Somodi Zsolt 'Soma' lett.

2010. februárjában megjelent az első nagylemez Ami számít címmel az EDGE Records kiadásában. Ez első ízben a harmadik születésnapi és lemezbemutató koncerten került bemutatásra teljes egészében, majd az egész évet átölelő országos körúton, többek között az Edda és Black Out vendégzenekaraként is megszólalt. Ennek az évnek a végétől tagkiválás következtében a pozíció betöltésére a megfelelő személy keresése tagcseréket hozott magával dobos poszton a 2011-es év egészében is, míg év közben Bodri Márton távozását követően a zenekar a továbbiakban négy tagú maradt. Eközben az új dalok írása és a koncertek sem maradtak el.

2012. januárjában a dobok mögé Szalai Gábor 'Stirlitz' ül és ezzel alakult ki a jelenlegi felállás. És a történet íródik tovább...

Rock 'n' roll barátaink!

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Somodi Zsolt
ének
Szemenyei Ádám
gitár
Vulmann Attila
basszusgitár
Szalai Gábor
dob