Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ozone Mama

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

A budapesti Ozone Mama a korai hetvenes évek neves rock zenekarait (Led Zeppelin, Mountain, Free, Grand Funk Railroad, vagy Jimi Hendrix) vette alapul hangzásához, valamint a hagyatékukból kinőtt későbbi csapatokat, mint például a Black Crowes (a zenekar neve is tőlük ered), a Cult, a Reef vagy a Trouble. Zenéjük komplex, de mégis könnyedén befogadható: pörgős rock’n roll, melyekben fellelhetők blues, indie, stoner/doom, grunge és garage rock elemek modernebb hangzással vegyítve (inkább az amerikai hangzást részesítik előnyben a brittel szemben.)

Űrt töltenek be a magyar rock-zenei színtéren, hiszen a legtöbb banda könnyen behatárolható, vagy progresszív, vagy éppen az aktuális, divatos rock-zenét játssza, míg az Ozone Mama zenéje őszinte és időt álló, semmiképpen sem trendi, ugyanakkor mégsem kifejezetten retro az olykor előjövő modern ízek miatt, melyek ugyancsak helyet kapnak „vintage” zenéjükben.
 

Debütáló albumukkal (The Starship Has Landed) megnyerték a Fonogram 2012 "Az év hazai felfedezettje" díjat, 2013-ban pedig ők lettek a Hard Rock Rising 2013 magyar nyertesei, így ők képviselték Magyarországot a nemzetközi fordulóban. Még ebben az évben megjelent öt dalt tartalmazó kislemezük, a Freedom EP.
 
Mindeközben a csapat az egész országban és külföldön is megmutatta magát. Olyan világhírű zenekarokkal léptek egy színpadra, mint az Airborne, a Monster Magnet, vagy éppen a Darkness.
 
2015-ben a második nagylemezükön kezdtek el dolgozni, mely 2015 szeptemberében jelent meg Sonic Glory címmel és a hazai és a külföldi sajtó is igen pozitívan értékelte.
 

 

Videók

  • Ozone Mama - Go
  • Ozone Mama - Red Hot Lovin
  • Ozone Mama - I Really Care
  • Ozone Mama - Go

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Székely Márton
ének
Gábor András
gitár
Dobos Gergely
basszusgitár
Gulyás Máté
dob