Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pannonia Allstars Ska Orchestra

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003. kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus, itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel. Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez, stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.

Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat, miközben egymás után hívják meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners, stb.), feltéve ezzel hazánkat a "nemzetközi ska-térképre".

A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.
A PASO-nak ma már saját rádióműsora is van a Tilos Rádión, Ska Club címmel. Itt az első és második hullámos ska zenék kedvelői hétről hétre megkapják szükséges zeneadagjukat. A rádióműsor elsődleges célja a műfaj jamaikai gyökerének bemutatása és a ska-hoz társuló kultúra népszerűsítése.

A csapatnak számos válogatáson találkozhatunk a szerzeményeivel (Milliók Reggelire, Skaland, Biturbo..stb). A 2005 végén megjelent első albumuk a "Budapest Ska Mood" címmet viseli. Első kislemezük pedig 2007 márciusában jelent meg, címe: Babylon Focus.

PASO soundsystem

Ezen a néven működik egy, a jamaikai hagyományokat felelevenítő formációjuk, amely különböző klubesteken lemezjátszókról játssza az '50-es, '60-as és '70-es évek Jamaikájának eredeti felvételeit, valamint a műfaj mostani követőinek számait.

Roots Rockers

PASO's Roots Rockers néven útjára indítottak egy elsősorban reggae-re, dub-ra épülő élő formációt, mely ezen műfajok szerint átdolgozva játssza a PASO eredeti számait, esetenként a ska elemeit is megtartva, de az anyazenekarnál sokkal nagyobb mértékben építve a pszichedéliára. A zenekar felállása megegyezik a PASO-éval, azzal a különbséggel, hogy a mások is bekapcsolódtak a projektbe: Dr. Dermot (sampler, effektek - Irie Maffia), Barna György (hegedű - Kolompos zenekar).

PASO Traditional Special

Egy élőzenei zenekari projekt, amely 90%-ban csak eredeti, főként a '60-as évekből származó, az akkori korban népszerű ska slágerekből építi fel műsorát, olyan előadóktól válogatva, mint a Skatalites, Prince Buster, Laurel Aitken, korai Bob Marley, Ethiopians, Desmond Dekker, stb. Az eredeti PASO felállás itt Ferencz Kinga énekesnővel (Re-G) egészül ki.
A PASO nem csak egy zenekar, hanem szervezőbrigád is egyben, mely egész éven át folyamatosan magyarországi ska koncertek szervezésén fáradozik, mind külföldi, mind hazai zenekarok részvételével. Hozzájuk kapcsolódik a nyaranta megrendezésre kerülő többnapos ska tábor, a NagySkaland Skanking Camping is.
 

Videók

  • PASO - Paso
  • PASO - No Love in Town
  • PASO - Ska-Bah-Dub
  • PASO - Babylon Focus
  • PASO - Summertime
  • PASO - Budapest
  • PASO - A Tenkes kapitánya
  • PASO - Do The Rocka Style
  • PASO - Miu Miújság

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
KRSA (Lord Panamo)
ének
Mr. Tony Ass
trombita
vokál
Lacibá
gitár
Csákikapitány
gitár
G. Brown
hegedű
Mr. Vajay (Pozanlaci)
harsona
Babba Luki
altszaxofon
Tommy Hot
szaxofon
Mr. P
billentyűsök
vokál
Dr. Strict
basszusgitár
Lipi Brown
dob