Bejelentkezés

x
Search & Filters

Perfect Symmetry

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

1995-96
A Perfect Symmetry zenekart 1995-ben Kusinka Tamás hívta életre Pécsett. Az első, 4 tagú felállás (Kusinka Tamás - gitár, ének; Cselényi Ferenc - gitár; Rém László - basszusgitár; Rózsa Balázs – dob) készítette el 1996-ban az első demót Dream & Reality címmel.

1996-1997
A Symmetry névéhez fűződött a hazai Progresszív Rock/ Metal fesztivál megrendezése, melyek azóta is örök élményt nyújtanak az ott megjelenő zenehallgatónak.

1998
A kezdeti időszak után új tagok érkeztek és a zenekar hattagúvá bővült Tanai Péter billentyűs, Szkróbó Szabolcs basszusgitáros és Friskó Péter énekes beszállásával. Ebben az évben jelent meg a második demó, Morning címmel. A felvétel az évezred végi Magyarország underground progresszív rock-metal színtér zászlóshajójává avatta a Symmetryt, hiszen a Fates Warning, Queensryche, Psychotic Waltz, Pink Floyd zenekarok nevével fémjelezhető irányvonal erre az időre kikristályosodott és markánsan megjelentek a védjegyszerű Symmetrys jegyek is.

2001
Megjelent az első nagylemez. A The Human Machine a Metal Hammer Hangpróba rovatában 3. helyezést ért el. Ebben az időben a zenekar rengeteget koncertezett; klubkoncertek, rockfesztiválok, Sziget, EFOTT váltották egymást.

2002
Egy megtisztelő felkérésre 2002-ben egy Iron Maiden Tribute lemezre került fel a The Evil That Men Do című szám symmetrys változata. A zenekar a következő években is folyamatosan dolgozott, de az állandó tagcserék lelassították a munkát. A női ének - Sudár Anita - és a magyar nyelvű dalok felforgatták az állóvizet és a rajongók is elfogadták a megújult Symmetryt.

2009
A PS novemberben, teljes vérfrissítéssel és egy nagyszerű lemezanyaggal tért vissza. A kiváló dalszövegeket újfent Friskó Péter énekelte fel, a „Szabad Akarat” című lemezen több slágervárományos dal kapott helyett. A zenekar ezután új dalokkal és egy új hanggal szeretné folytatni a munkát.

2011
A zenekar 2010 óta készíti legújabb albumát, aminek az előzeteseit még ebben az évben megjelentetik, majd tavasszal elkészülhet a teljes anyag. A felvételek Pécsen és Budapesten zajlanak.
 

Videók

  • Perfect Symmetry - Változom
  • Perfect Symmetry - Álarcod mögül

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kovács Attila
ének
Kusinka Tamás
gitár
Cselényi Ferenc
gitár
Kovács Péter
billentyűsök
Szkróbó Szabolcs
basszusgitár
Bánhalmi Zsolt
dob