Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tulpa

További képek

Biográfia: 

2019-ben Győri Attila a Trick egykori gitáros-énekese egy olyan produkción kezdett gondolkodni, ahol a kreativitását főleg a hangszerelés, dalszerzés és a gitározás csatornáin valósíthatja meg. Megannyi motívummal és dalkezdeménnyel a fiókjában kereste ehhez társait.
 
A dobos személye nem volt kérdés, Jáger Zolival már jól összeszokott párost alkottak, lévén a Trick-kel két nagylemezt is közösen készítettek az évek során. 
 
Progresszív, vehemens, képzett basszusgitár kellett az előre elképzelt hangképbe, így merült fel a Fish! és a Storm The Studio jól ismert bőgősének, Binges Zsoltinak neve, aki az első elküldött vázlatok után rögtön igent mondott. Így elkezdődtek a jammelések, próbák, zajongások, és hamar kiderült, hogy megvan a kémia a trióban.
 
A frontember megtalálása nem volt egyszerű feladat, fél év keresés után végül az Ozone Mamát, a Superunknowst, és a Random Tripet is erősítő Székely Marci lett a befutó negyedik tag, akinek motívumai, hangterjedelme és orgánuma tette véglegessé az akkor még kialakulóban lévő zenei atmoszférát.
 
A dalok próbáról próbára, nagy jammelések és nagy beszélgetések közepette formálódtak valami progresszív, itt-ott páratlan ütemmutatókkal bíró, olykor feszes, olykor lélegző és könnyed rockzenévé. Az első kiadvány felvételei 2020 júliusában, három nap alatt zajlottak a szegedi Miracle Sound stúdióban Vári Gábor vezetésével, aki nem csak hangmérnökként, de produceri minőségében is nagyban hozzájárult a végeredményhez.
 
A Tulpa nem szólókarrier, a szó legszorosabb értelmében közös gyermek, amibe minden tag a legjobbját teszi bele, s bár elég nagy a közös keresztmetszet, van némi különbség a tagok zenei megközelítésében, ami igazán érdekessé teszi a fúziót.
 

2020 novemberében elstartolt a zenekar az online térben. Mivel külön-külön is jól ismert zenészekről van szó, az első pillanattól fogva nagy figyelem övezi a bandát. Debütáló EP-jük a “How to create… Part One” bemutatkozó dala a The hideaway felülmúlta a srácok várakozásait a lejátszások tekintetében és a social media platformokon érkezett visszajelzések tekintetében is. Az első kiadvány öt dalt fog tartalmazni, melyeknek publikálása folyamatos és a “Part One” címke is sejtet valamit.

 
 
 
 
 

Videók

  • Tulpa - The Hideaway
  • Tulpa - down the roAd we go

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Székely Marci
ének
Győri Attila
gitárok
Binges Zsolt
basszusgitár
Jáger Zoltán
dobok
Címkék: 
Tulpa