Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ultimátum

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

Magyarország, Budapest… Egészen 1996-ig kell visszamenni az időben, amikor Barabás Zsolt (gitár) és Ujszászi Zoltán (dob) kitalálták maguknak, hogy „csináljunk egy zenekart”, még ebben az évben csatlakozott Fehér Zsolt basszusgitáron...

Mint minden kezdet nehéz, sok tag és arculatváltáson estünk át.


Az alapító tagok közül mára csak ketten maradtak, amíg kialakult a mai felállás. 2003 novemberétől kezdhetjük az időszámítást a zenekar életében, bár elötte is voltak próbálkozások, ezek nem arattak sikert.


2004-ben készítettük el az első komolyabb hét számot tartalmazó demó felvételünket, Félelem nélkül címmel, amiket koncertek követtek A TRB elözenekaraként.


2006-ban készült a legfrissebb Álomcsapda című anyagunk, amelyen a tíz rögzített nótából öt kapott helyet. A felvétel témái jóval húzósabbra sikerültek, szándékosan, mivel ez a vonal az ami leginkább közel áll hozzánk. 2006 nyarán rögzítettük festői környezetben az első videó klippünket, a Harcos című dalunkra.

2007

Koncertezéssel telt el ez az év: többek között a Herédi Rockfesztivál, Nagytarcsai Rockfesztivál, Budapesten a Téglagyári megállóban a Vörös Yukban toltuk a Metalt. 2007 november 03-án a PECSA színpadán játszottunk az Ossián és az Invader zenekarok társaságában közel 3500 lelkes Metál rajongó elött!!!


2008

Az év elején Doki összetörte magát egy autóbalestben, szerencsére a komoly sérülések ellenére hamar felépült, de egy pár koncertet így is le kellett mondani. Az előző évhez hasonlóan koncerteket szerveztünk visszatérő helyekre, a Rocktogonban a Téglagyári Megállóban, a Wgwamban és a Borgodörben Érden. Az Omen zenekarral koncerteztünk Szegeden és Kaposváron. A Pont FM rádió szervezésében indult egy Tehetségkutató „Zúzda” néven, ahova beneveztünk. A döntőig sikerült eljutnunk a közönség szavazás alapján! Persze zúztunk rendesen, a színpadot többször felperzseltük, dobogós helyezést ugyan nem kaptunk, viszont a Közönség!!! szavazata alapján a „legjobb” zenekar lettünk. Sok pozitív és építő jellegű kritikát kaptunk a Zsűritől. „Egy Metálbandának így kell kinéznie, játszania, ahogy ti csináljátok!” Józan Robit többször megemlítették a legjobb dobos címén! Két feldolgozás nótát készítettünk feladatként a Zsűri kérésére: a Megadeth She Wolf-ját és a Depeche Mode Question of time cimű nótáját. Gomez új dalokat hozott, hiszen lassan ideje volt frissíteni a dalokat. Sajnos a zenekaron belül ez feszültséget okozott, majd egyéb problémák is tovább fokozták ezt a feszültséget. A zenekar kissé megfáradt és 2008 novemeber 14-én Budapesten az Omen vendégeként búcsúkoncertet adott…

2016

Egy emlékezetes koncert erejéig újra együtt! 20 éves jubileumi koncert a KVLT-ban Budapest (Vörös Yuk)

2022

25 + 1 Jubileumi buli! 25 + 1 éves a zenekar. Ebből az alkalomból elkészítettük a Hamis éle című dalunkra egy videoklipet.  Április 30-án a budapesti BackStage Pub-ban egy koncerttel ünnepeljük meg az "Ultiverzum" eljövetelét!

Videók

  • https://www.youtube.com/watch?v=WANR94kwGLw
  • https://www.youtube.com/watch?v=QXPJLHAHBFM

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Duma Róbert - Bobek
ének
Kovács Attila - Gomez
gitárok
Barabás Zsolt
gitárok
vokál
Fehér Zsolt - drWhite
basszusgitár
vokál
Józan Róbert
dobok
vokál
Címkék: 
Ultimátum