Bejelentkezés

x
Search & Filters

Üstökös Rock Blues Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2012

További képek

Mislai György:0670/381-6501
MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon

Biográfia: 

Az Üstökös Rock Blues Band 2011 elején alakult meg a két gyermekkori cimbora, Molnár Attila gitáros és Mislai György szájharmonikás találkozása nyomán, de az igazi munka 2012 februárjában kezdődött: a két alapító tag akkor kereste meg Németi Jánost, aki egyből be is ült a dobok mögé. Basszusvonalon Tóth Totesz Gábor adta a ritmust, de egy újabb tagot is hozott magával: régi zenésztársát, Dékány Tamást. Az immár ötfősre bővült zenekar így vágott neki a tatabányai éjszakáknak. A környékbeli városokban beindultak a koncertek, így a 2012-es év egyre növekvő ismertséget hozott az új együttesnek.

2013 elején Jana kiszállt a dobok mögül, és hamarosan követte őt Tomi is. A helyükre érkező Cirkos Attila és Hudák Tibor fiatalos lendülete felpörgette a zenekart is. A Zúzda Tehetségkutatón a középdöntőig menetelt a banda, de a megméretés után újabb tagcserék következtek. A fiatalok egyéb elfoglaltságaik miatt elhagyták a bandát, amelyhez hamarosan csatlakozott Szász Attila, a dobok; valamint Ónodi Géza, a gitár szerelmese.

Az új tagok érkezése tovább fűszerezte az amúgy is ízes, herflis-rockos-blues-os hangzásvilágot, de a folyamatos zenei építkezés mellett a koncertek szintjén is sokat  lépett előre a banda: meghívták őket az első fesztiváljukra, a Megyer Campre Veszprém megyébe, de ebben az évben vettek részt először motoros találkozón is, mégpedig a komáromi Bakafesztiválon. A próbák és a klubkoncertek, valamint az első album készítése elegendő feladat az év többi részét, de 2014-ben sem vett vissza a lendületből az Üstökös.

2014 tavaszán a Nazza Software Kft. segítségével, szerzői kiadásban megjelent első albumuk, a Csavargó: a csak saját számokat tartalmazó lemezt a tatabányai Roxxy Music Caféban mutatták be. A klubkoncertek és a fesztiválok (fűri motoros találkozó, Szent György napi lovasünnep Tatán, motoros kempingnyitó Megyeren) sűrűn váltották egymást.

A nyár komoly próbatétel elé állította a zenekart, hiszen Szász Attila és Tóth Totesz Gábor távozott. Balassa Csaba a dobokat, Schlick Attila pedig a basszusgitárt vette át, és egyből beugrottak a mély vízbe, hiszen az Üstökös megmérette magát a Zorall Sörolimpia keretein belül megrendezett Pulzus tehetségkutatón. A két hetes, vagyis igencsak rövid, de annál intenzívebb „gyurmázás” meghozta az eredményét: a zenekar az előkelő harmadik helyen végzett, ezzel meghívást nyerve többek között a jövő évi Sörolimpiára is.

2015.Májusában Balassa Csaba elköszönt a zenekartól! Barátság megmaradt csak más stilusban bontogatja szárnyait. Sok sikert kivánunk neki. A dobok mögé Héder Istán került aki nem profi /Ki az?/ de nagyon tehetséges és lelkes!
 

Videók

  • Üstökös Rock Blues Band - Tiltott szerelem
  • Üstökös Rock Blues Band - A motorépítő meséje
  • Üstökös Rock Blues Band - Körbe-körbe

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Mislai György
ének
szájharmónika
Molnár Attila
gitár
Ónodi Géza Norbert
gitár
Schlick Attila
basszusgitár
Héder István
dobok
Címkék: 
Üstökös Rock Blues Band