Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vad Fruttik

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Vad Fruttik, és Likó Marcell zenei karrierje a Summer Kitchen -- Nirvana feldolgozás zenekarban kezdődött Várpalotán 1996 ban egy nyári konyhában (ki gondolta volna). Itt fedezte fel Herter Tamás - a város ismert gitárosa - és hívta el , hogy alapítsanak közös bandát Vad Fruttik néven. Már itt együtt zenéltek Józsa Zoltánnal (dob) majd pár éven belül csatlakozott Kerekes Gergely gitáros is.

Első saját szerzeményüket (Molnár néni) még jópár dal követte, amiket évről évre rögzítettek is serényen, de az otthoni koncertezésen, és néhány sikeres tehetségkutatón túl nem értek el nagyobb eredményeket.

1999 -ben szintén egy tehetségkutató után kapta meg a fruttik az első lehetőséget egy igazi nagylemez elkészítésre, kiadóstól, reklámostól, azonban a lemez rögzítése előtt egy hónappal a kiadó kihátrált az egyezségből, ami a zenekar széteséséhez vezetett.

Marci főiskolára ment, az elektronikus zene felé fordult, és főként otthon dolgozott egy samplerrel, és groove boxxal, míg a többiek egy feldolgozás zenekarban vigasztalódtak --- igen lassú ütemben, de újra kezdte a közös munkát Kerekes Gergellyel, akivel egy hibrid hangzás kidolgozására törekedtek - főként jazz, bossa nova, és különféle elektronikus zenei stílusok házassága által. Valójában ekkor született meg az a kohézió, amire az egész fruttik épül, hiszen a zenekar dalainak döntő többségét ők ketten írják.

2005 környékén Kaszás Gábor (basszus) sikeres pályázatának hála, a zenekar 3 számot rögzített a Rádió 8 as stúdiójában. Ezek között szerepelt a " Szerelmes dal", melyet Polgár Gábor aka Cyborg Templar kezdett a Radió Café-ban pörgetni. A rádiós játszás hatására, a fruttik felkerült a café "Instant vol 1 " című válogatáslemezére 2005-ben.

Ebben az időszakban indult el a zenekar budapesti karrierje is. Kis klubok, kis közönség, apró sikerek-Pótkulcs, Tűzraktér, Menta terasz, Kék Yuk, Rocktogon stb.
Egy remix kapcsán kereste meg Likó Marcell a későbbi billentyűst Győrffy Gyulát ( Fűzfőgyártelep, mégiscsak az iparvárosok gyermekei)és vele közösen készítette el a Rózsikámnak

Digitálisan című (barkács)albumot egy számítógép, és egy mikrofon segítségével 2006 őszén. Az albumot a Nesta által vezetett Mama records adta ki, s az almanachok úgy emlegetik, hogy ez év végére állt össze a Vad Fruttik egy "igazi" zenekarrá, innen ered a 2006 os kezdet, hiszen a dalok is ekkor kapták meg végleges formájukat, és tulajdonképpen ezzel kezdődött el a zenekar karrierje.

A turnék, és a folyamatos koncertezés miatt a zenélést nem lehetett már folyamatos munka mellett végezni (hajnalban haza, majd onnan a munkába) ezért Herter Tomi kiválása után nem sokkal távozott a zenekarból Józsa Zoltán, majd Kaszás Gábor is. Az ő helyükre érkezett a Hock testvérpár Veszprémből. Attila (dob) és Zoltán (basszus).

2008 as "Egy éjszaka Bohémiában" c. albumuk is Fűzfőn készült, de itt már lehetőségük nyílt élő hangszerek rögzítésére is. A lemez valahol a jazz, rock, blues, táncdalfesztivál, easy listening, és az elektro között bolyong.

A Mamazone kiadásában piacra került első album, illetve a CLS-nél megjelent második lemez után a Vad Fruttik harmadik albuma már a Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) által vezetett Megadó Kiadó gondozásában lát napvilágot 2010 szeptemberében. Az új lemez beharangozó számának a Lehetnék én is című dalt választották, mely zenéjével Bach-motívumokat illeszt pop-rock környezetbe, miközben szövegével a zenekar komolyabb hangvételű szerzeményeinek sorát gyarapítja.
 

Videók

  • Vad Fruttik - Nekem senkim sincsen
  • Vad Fruttik - Lehetek én is
  • Vad Fruttik - Nem hiszek
  • Vad Fruttik - Sárga Zsiguli
  • Vad Fruttik - Kemikáliák
  • Vad Fruttik - Forro nyár

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Likó Marcell
ének
gitár
Kerekes Gergely
gitár
Kerekes Gergely
billentyűsök
Hock Zoltán
basszusgitár
Hock Attila
dob