Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vale Of Tears

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1997

További képek

Biográfia: 

A zenekar 1997 májusában alakult két gitár, basszusgitár, ének, dob és szintetizátor felállásban. 1997. nyarán elkészültünk öt számmal, melyek megmutatták, hogy a Vale Of Tears zeneileg merre tart. Ez a vonal az atmoszférikus, dallamos black-death metal volt. Voltak, akik a 'gótikus" elemeket is észrevették a zenénkben. A dalok angolul íródtak, a fordításokat Fodor Tamás barátunk végezte, és a mai napig is segít ebben.

1997 szeptember elején szinti nélkül maradt a zenekar. Öten folytattuk a munkát, és 1997. december 13-án megvolt az első koncert Karcagon, a Dying Wish társaságában. A két zenekar közötti barátság a mai napig is megvan. Nagy sajnálatunkra a Wish nem működik.

1998 nyaráig koncertezéssel, és a számok megírásával teltek a hónapok. Június végén ismét szintetizátorral kiegészülve dolgoztunk, készülve az első demo kazettánk felvételeire. Augusztusban elkezdtük a felvételeket Kiss Sándor mobilstúdiójával. A kazetta szeptember végén jelent meg Szerzői Kiadásban, színes borítóval, The Lord Of Illusion címmel.

A demo megjelenése után sajnos kettős tagcsere volt a zenekarban. Szinti és gitár poszton történt csere. Szerencsére hamar megtaláltuk az új tagokat, és folytatódhatott a munka. Az új felállás első koncertje 1999 januárjában volt.

A demot a hazai piacon mi terjesztettük. A külföldi terjesztésben a Backwoods Productions segített Kaposvári László vezetésével. A promóciós tevékenységeknek köszönhetően rengeteg helyre sikerült eljuttatni a kazettánkat, rengeteg jó visszajelzést kaptunk és sok hazai és külföldi fanzine érdeklődött a Vale Of Tears után. Ezek mellett folyamatosan készültek az új számok, és a lehető legtöbbet koncertezett a zenekar.

1999 augusztusában ismét Kiss Sándor mobilstúdiójába vonultunk, és szeptemberben megjelent szintén Szerzői Kiadásban a The Curse című EP. Az új anyagnak a terjesztését a hazai piacon a Hammer Music Productions végezte. A promóciós munkákba mi is besegítettünk. A következő időszak a koncertek időszaka volt. A klubok mellett játszottunk az MHH által szervezett Gothica fesztiválon, Ecsegfalván a Nightbreed fesztiválon, Győrben a Nephilim fesztiválon. A koncertek 2000 nyár végével fejeződtek be a karcagi Duvad Rockfesztivállal.

A The Curse EP megjelenése után ajánlatot kaptunk a Nephilim Records-tól lemezszerződésre. A koncertek mellett folyamatosan íródott a lemezanyag, de a felvételek és a megjelenés különböző okokból csúsztak. Elsőnek basszusgitár és szinti poszton üresedés történt. Basszusgitárosunk Havancsák Gyula lett, szintist pedig nem vettünk be. Öten folytattuk a munkát. Mire a lemezfelvételre került volna sor, ismét közbeszólt a balszerencse; a Nephilim Records csődbe ment. Nagyon sajnáltuk a dolgot, mert jó ajánlatot kaptunk tőlük. Ezek után folytattuk az új dalok írását, a már meglévő dalok finomítgatását, majd 2002 elején ismét tagcsere történt a zenekarban. Gitárosunk távozása után Mike érkezett hozzánk a De Factoból. Mike gyors betanulása után 2002 nyarán elkezdtük a felvételeket, ismét Kiss Sándor -immáron- barátunk segítségével és közreműködésével. A lemez From Birth To Expiration címmel NaiI Records gondozásban jelent meg. A felvételek után a dobosunk is kiszállt, utóda egy karcagi srác; Fazekas Pali lett. Zenekarunk történetéből kiderül, hogy a "Vale Of Tears tagcserék nélkül nem tud létezni"!

A lemez csúszásának voltak előnyei és hátrányai is. Vannak rajta régi dalok, melyeket lehetett volna pótolni újakkal. Az előny pedig, hogy a régebbi dalokon sokat tudtunk csiszolni, folyamatosan alakítani, mert nem akartuk, hogy elvesszenek ezek. Az első két felvételünk óta a stílusunk is nagyban változott. Ez nagyban köszönhető a szinti elhagyásának is. Már minden a gitárokról szól. Dalaink gyorsultak, és a gitárok mélyrehangolásával a hangzásunk is keményedett. Lassan kifogynak a zenénkből a gót elemek, marad a dallamos gitárcentrikus death metal. A lemez felvétele óta készült dalok is ezt az irányvonalat követik. Mike révén az ének terén is új lehetőségeink vannak. Már két dalban is alkalmaztunk tiszta éneket, amire eddig a zenekar történetében nem volt példa.

A 2003-as év az új dalok megírásával telt, és megpróbáltunk a lehető legtöbb helyen játszani. Ebben az évben is tagcsere nehezítette a munkát; Havancsák Gyula helyére Nedoluha György került basszusgitározni. Gyula a munkája miatt nem tudta tovább vállalni a zenekari tagságot.

2004 novemberében kezdtük el az új lemez felvételeit Szolnokon a Denevér Stúdióban Töfi irányításával. Az anyag Destined For Desolation címmel 2005 tavaszán jelent meg. A lemez megjelenését követte a nyári fesztiválok után a „3 Terror Thrashman Tour” a Remorse, Casketgarden és a Megazetor társaságában. A turné előtt még leforgattuk Szöllősi Vágó Jani operatőr segítségével az első klipünket a karcagi téglagyárban. Ez lett a „téglagyári capricco” azaz a Surrounded By Walls.

2006 nyarán felléptünk a Krasznahorkán megrendezésre került Infernofest-en, majd az ecsegi Nightbreed Fesztivál után kivált Nedoluha György. Helyére érkezett a felvidéki Belá Olivér. Oli érkezésével sikerült több felvidéki bulit lekötni. Így jártunk 2007-ben és 2008-ban is Ipolyságon és a nagycsalomjai Metal Forever Feszten. 2007 májusában Bukarestbe látogattunk. Szintén 2007-ben bekerültünk a Metalchamp tehetségkutató pesti elődöntőjébe, ahol 4. helyezést értük el. Az Illdisposed Inner Interest lemez dalírási munkáját 2008-ban kezdtük el. Ismét a szolnoki Denevér stúdióban dolgoztunk Töfi és Boros Béla segédletével. A lemezre 8 új dal került fel, illetve a Lost Reality újravett verziója.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Mulicz Ferenc
ének
Mulicz Zoltán
gitár
Mike
gitár
Belá Olivér
basszusgitár
Gazsó Erik
dob